EGYÜTTMÛKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS

mely létrejött

a „KELET NÉPE" Szabolcs- Szatmár- Bereg Megyei Egyesülete /4400. Nyíregyháza Czuczor Gergely u 16. szám/ valamint

a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bajcsy Zsilinszky Endre Emlékbizottság /4400. Nyíregyháza Czuczor Gergely u 16. szám

a Szabolcs- Szatmár-Bereg Megyei Nyugdíjas Szervezetek Szövetsége/ címe : 4400 Nyíregyháza, Városmajor u 2. szám/

a Nyíregyháza és Térsége Nyugdíjas Szövetség / 4400. Nyíregyháza Városmajor u 2 szám/ között az alábbiak alapján:


A megállapodó felek, mint a Szabolcs-Szatmár Bereg megyei civil társadalom képviselői felismerve az emberek és közösségek iránti felelősségüket úgy döntöttek, hogy e szervezetek között partneri viszonyt alakítanak ki, Együttműködési Megállapodást kötnek.

Az Együttműködési Megállapodás fő célja a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei társadalom megerősítése. Ezen a szinten is a közösségépítés, fejlesztés ­ összetartás- másrészt, hogy -alapvetően a közjót szem előtt tartva- külön­külön fellelhető adottságaikat, erőforrásaikat, emberi és szellemi, erkölcsi, élettapasztalati értékeket, lehetőségeiket a közös cél érdekében összefogva hasznosítsák.

A megállapodó megyei civil szervezetek elnökségei évente legalább két alkalommal együttes ülésen értékelik a közösen végzett munkát és meghatározzák a további teendőket.

A megállapodó megyei civil szervezetek megvizsgálják az egyesületek főbb céljait és feladatait és összehangolják a közös munkát a minél sikeresebb és eredményesebb végrehajtás érdekében.

A cél a szervezetnél, hogy minél sikeresebben tudják szervezni és irányítani a szervezetüket a jó működés érdekében.

Az együttműködés keretében a szerződést kötő szervezetek

  • közösen felmérik a Szabolcs -Szatmár-Bereg megyei civil társadalom állapotát, helyzetét, társadalom és közösségkutatási céllal.

  • a feltárt adatok alapján elemzéseket készítenek és megkeresik a hasznosítható, az egyes ember és közösségek, a civil társadalom életminőségének erősítése irányába mutató lehetőségeket és erre közös megoldásokat, javaslatokat munkálnak ki.

  • szándékuk szerint megerősítik a szervezetek közötti információ áramlását.

  • közös pályázatokat is dolgoznak ki és adnak be, ha ezt a pályázati kiírások lehetővé teszik

  • megerősítik a közös érdekérvényesítés lehetőségeit a közösség érdekében.

  • összefogásuk alapján keresik a lehetőségeket rendezvények, konferenciák, felvilágosító és jobbító előadások, közösségi események közös megrendezése, esetleges kiadványok kiadása érdekében

Az együttműködő felek, szervezetek támogatják és bekapcsolódnak a Sz-Sz-B Megyei Bajcsy-Zsilinszky Endre Emlékbizottság által a megyében, a Beregben, Tarpán, a Tarpai volt választókörzet volt településin képviselt és végzett emlékápoló és szervező tevékenységben, BZSE mártírunk szellemiségének, hagyatékának, ápolásába, a jelen és a következő nemzedékeknek történő átadásában.

Csatlakozva az Országos Bajcsy-Zsilinszky Emlékbizottsághoz, annak felkérése alapján, tovább szervezik emlék ápoló és szervező tevékenységet.

Jelen Együttműködési megállapodást aláíró partner civil szervezetek meggyőződése,hogy Szabolcs-Szatmár-Bereg megye hordoz olyan lehetőségeket, melyek az emberek és közösségek összefogásában a közjó érdekében és az emberek jobb életkörülményeinek javítását és ezzel egy igazságosabb és boldogabb jövőt teremthetnek

Az Együttműködési Megállapodást a szervezetek Elnökségeinek jóváhagyásával 2016. október 28 - napján az egyesületek képviselői aláírták.

Nyíregyháza 2016. október 28.

Pál Zoltán KELET-NÉPE Sz-Sz-B Megyei Egyesület

Román Demeterné Sz-Sz-B Megyei Nyugdíjas Szervezetek Szövetsége

Szabóné Dr Csiszár Gabriella Nyíregyháza és Térsége Nyugdíjas Szövetség

Pál Zoltán Bajcsy Zsilinszky Endre Sz-Sz-B Megyei EmlékbizottságVissza a főoldalra