Átverik a nyugdíjasokat

Külön ágazat szakosodott a bünözők körében az öregek átverésére. A trükkök gyakran változnak, előfordul ugyanakkor, hogy a letámadott nyugdíjas veri át a csalókat. Senki mamája, papája nem lehet biztonságban.

Egyre több bünöző próbál pénzt szerezni a nyugdíjasok átverésével – írja a Magyar Idők. A rendőrségi zsargonban „unokázóknak” hívott szélhámosok viselt dolgairól szinte mindenkinek vannak már saját tapasztalatai, hiszen egyre több mamát-papát, nagymamát-nagypapát találnak meg. A napilap egyik konkrét példája az egyik újságíró anyjával történt.

Egy női hang azzal kereste meg telefonon, hogy a fia balesetet okozott, és egy négyéves kislány emiatt életveszélyes sérülést szenvedett. A hang egymillió forintot kért azért, hogy ne jelentse fel a néni hozzátartozóját. Az asszony felhívta a kórházat, így kiderült a csalás, de ezt megelőzően teljesen összezavarodott és összetört.

Az esetek többségében ugyanezzel a módszerrel találkozhatunk. Vezetékes telefonon keresik meg a sértettet azzal, hogy gyerekük, unokájuk balesetbe keveredett, és ha fizetnek, akkor el tudják intézni, hogy ne induljon ellenük rendőrségi eljárás.

A napilap beszámol egy olyan esetről is, amikor a csalók megjárták. Egy nyugdíjas férfi úgy tett, mintha belemenne az üzletbe, ám a pénzátadáson már rendőrségi kísérettel jelent meg. A lebukott csaló nő tagadja bünösségét, de a lakásán végzett házkutatáson számos mobiltelefon került elő, amelyek további bizonyítékokat szolgáltathatnak ellene.

Forrás: Napi hu


Fogyasztóvédelemmel kapcsolatos cikkeink