Újra megjelentek

a „gázos” csalók

Tovább folytatják a magukat Tigáz szakembereiként feltüntető csalók a fogyasztók átverését, ezúttal Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyékben. A trükközők arra igyekeznek rávenni a gyanútlan fogyasztókat, hogy cseréltessék ki gázberendezéseik csöveit, csatlakozóvezetékeket és egyéb tartozékokat, mondván, azok nem felelnek meg az EU szabványoknak vagy vásároljanak CO-riasztó készülékeket. A csalók a beígért fejlesztésért előleget kérnek, és a valós piaci árakhoz képest lényegesen drágábban kínálnak cserealkatrészeket, vagy nem megfelelő minőségű eszközöket, pl. CO-riasztót.

A csalók megjelenéséről a Tigáz tájékoztatja a rendőrséget, miután magukat a társaság megbízottainak álcázó ismeretlen személyek a Tigáz szolgáltatási területén több településen is megpróbálták megtéveszteni az ügyfeleket. A csalók jellemzően idős, tájékozatlan, vagy cselekvőképességükben korlátozott embereket próbálnak megtéveszteni. 

A Tigáz Zrt. és a TIGÁZ-DSO Kft. arra kéri ügyfeleit, hogy csak olyan személyeknek nyissanak ajtót, és engedjék eljárni, akiknek személyazonosságáról, valamint szándékairól meggyőződtek. Felhívjuk fogyasztóink figyelmét, hogy a Tigáz nem foglalkozik CO- riasztó berendezések értékesítésével, nem végez karbantartási munkát a fogyasztó tulajdonában lévő vezetékrendszeren, vagy berendezéseken. Ha ilyen jellegű munkavégzésre keresnek szakembert a Tigáz fogyasztói, minden esetben kérjenek előzetes, írásos ajánlatot akár több vállalkozótól is.

A Tigáz ismét felhívja ügyfeleinek figyelmét, hogy a társaság munkatársai, valamint megbízott külső vállalkozói semmilyen körülmények között nem jogosultak készpénz átvételére és átadására. A társaság a be- és kifizetéseket kizárólag folyószámláról történő utalással vagy postai úton kiküldött (a Tigáz Zrt. nevével és azonosítójával ellátott) csekken bonyolítja le. A Tigáz munkatársai fényképes igazolvánnyal, megbízott vállalkozói pedig a Tigáz által kiállított megbízólevéllel igazolják kilétüket.

A társaság kéri fogyasztóit, hogy kellő körültekintéssel járjanak el, és ne hagyják magukat megtéveszteni.

Ügyfélszolgálatunk a következő telefonszámon érhető el: 06 (40) 333-338.


Fogyasztóvédelemmel kapcsolatos cikkeink