Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Nyugdíjas Szervezetek Szövetsége
4400 Nyíregyháza Városmajor u. 2. Tel/Fax: 42/414-146               Levél nekünk
A megyei szövetség az egyesületek képviselőit, a nyugdijasokat, a Városmajor u. 2-ben, a Civilházban fogadja. Nyári ügyelet: szerda 9-12-ig. Megközelíthető a 12-es autóbusszal. A megyei elnök elérhető telefonon, a 30/968-6782 számon.
    Főoldal
    Dokumentumok
    Iránytű
    Hírek
    Tevékenységek
    Szolgáltatások
    Események
    Rendezvények
    Fotóalbum
    Környezetünk
    Kapcsolatok
    Vendégkönyv
    Történetünk
    Alkotásaink
    Egyesületi tagok
    Archívum

 
Friss hírek
    - Alapszabályunk
    - Új dokumentumok
    - Tagnévsor
    - TÁMOP

Támogatás:SZJA 1% Köszönetnyílvánítás 1%
Támogatónk:
Új év – 2012 –, köszöntünk

Karácsonyi ünnepségek

A nyíregyházi Alvégesi Nyugdíjas Klubban szeptemberben vezetőség választás volt, most már Szegőné Türk Mária az elnökünk. Novemberben megtartottuk a 4. negyedéves névnapokat, melyen a 70 főből 19 volt az ünnepelt. Jól bevált szokás szerint a zenét Bálint Pál szolgáltatta.

Decemberben Mikulás nap volt, melyen két Mikulástól kaptunk ajándékot, amit verssel és énekkel köszöntünk meg. Virgácsot senki nem érdemelt ki. 13-án Luca-napoztunk, melyen részt vettek a Vécsey utcai Általános Iskola tanulói, mintegy 40 fővel és a Kis Margaréta táncegyüttes adott elő egy táncot. A klub tagjai gombócot készítettek, ami nagyon finom volt, a gyerekek pedig megtudhatták, hogy ki lesz a párjuk.

20-án a karácsonyi ünnepséget tartottunk, melyen Bohács József igazgató tartott egy kis beszédet, a Kis Margaréta tánccsoport előadta a Betlehemes táncot, az Alvégesi Népdalkör karácsonyi dalokkal ríkatott meg bennünket. Verset mondott Járóné Lívia, Sebestyénné Ancika és Bráz Katalin. Majd felöltöztettük a közös karácsonyfát, utána finom ebédet ettünk, a diós- mákos bejglit a klubtársaink készítették. Felköszöntöttük 70 és 75 éves tagjainkat az alkalomhoz illő mikulásvirággal. Ők a következők voltak: Kurucz Jánosné, Kissné Benicsák Margit, Sebestyén Józsefné, Czerula Józsefné és Székely Tamásné. A 2011-es évben még kerek évfordulósok voltak: Katona Gyuláné, és Horváth Dezső, aki a 90. évet töltötte be.

Ezen a napon nekem és több mint száz klubtársamnak békével és szeretettel telt meg a szívünk. Nagyon jól éreztük magunkat, még a közös nótázás is belefért, karácsonyi és egyházi énekeket énekeltünk, tehát mondhatjuk, hogy az évet jól zártuk.

A 2012-es évet január 7-én pótszilveszterrel kezdtük, mert nagyon szeretünk mulatni, táncolni.

Bráz Katalin klubtag

Nyugdíjasélet
A szépkorúak kedvelt folyóirata, mely havonta jelenik meg. Tele hírekkel érdekességekkel.

Főszerkesztő: Erdélyi Tamás
Előfizethető a Szövetség irodájában (1400 Ft éves előfizetői díj) - (A lap indulása: 1995. december)


Generációnk
A nyugdíjasok országos érdekvédelmi folyóirata


Linkajánló
. . .