Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Nyugdíjas Szervezetek Szövetsége
4400 Nyíregyháza Városmajor u. 2. Tel/Fax: 42/414-146               Levél nekünk
A megyei szövetség az egyesületek képviselőit, a nyugdijasokat, a Városmajor u. 2-ben, a Civilházban fogadja. Nyári ügyelet: szerda 9-12-ig. Megközelíthető a 12-es autóbusszal. A megyei elnök elérhető telefonon, a 30/968-6782 számon.
    Főoldal
    Dokumentumok
    Iránytű
    Hírek
    Tevékenységek
    Szolgáltatások
    Események
    Rendezvények
    Fotóalbum
    Környezetünk
    Kapcsolatok
    Vendégkönyv
    Történetünk
    Alkotásaink
    Egyesületi tagok
    Archívum

 
Friss hírek
    - Alapszabályunk
    - Új dokumentumok
    - Tagnévsor
    - TÁMOP

Támogatás:SZJA 1% Köszönetnyílvánítás 1%
Támogatónk:
Az ibrányiak a Nyugdíjas EXPÓ-n

Egy életen át kell játszani!”

Nem véletlen, hogy 2008-ban az MLSZ azért választotta Grassroots programjának jelmondatául a fenti idézetet, mert kifejezetten az 58 év feletti korosztály rendszeres versenyeztetését tűzte ki célul kispályás labdarúgásban.

Már a kezdetektől Nyíregyházán is bontogatta szárnyait egy csapat, amely azóta a Nyíregyházi Hetvenkedők néven keserítette ellenfeleik életét. Van köztük NB-t megjárt, megyei bajnokságokban megfordult játékos, de a legtöbbjük többévtizedes városi kispályás bajnokságban edződött. Sokuk ma is városi kispályás bajnokságban méri össze tudását a fiatalokkal.

A 2011. évi Grassroots program tavaszi és őszi lebonyolítása, a Hetvenkedők fölényével zárult. Hat alkalommal győzedelmeskedtek a területi ellenfelekkel szemben.

A III. Országos Veterán Labdarúgó Fesztiválra november végén került sor Gödöllőn. Itt hat csapat versengett két csoportban. A Hetvenkedőkre a Várpalota és az MTK csapata várt. Ismerős, híres-neves személyekkel találkozhattunk a pályán, a Várpalotát dr. Fenyvesi Máté, az MTK-t Farkasházy Tivadar erősítette.

A Hetvenkedők rosszul kezdtek. Döntetlent játszottak a Várpalotával (2:2). Csak úgy kerülhettek a döntőbe, ha az MTK-t 3:0-ra meg tudják verni. Megoldották. A döntő összecsapásra a másik csoport győztesével, a ZTE csapatával kellett megmérkőzni. A vége előtt 2 perccel szereztük meg a győztes gólt – mint utólag kiderült Dám Albert ezzel a gólkirályi címet is elnyerte – a csapat pedig a fesztivált nyerte meg (3:2).

Az eredményhirdetést követően nem győztük fogadni a gratulációkat. Úgy gondoljuk hogy ez az eredmény nem született volna meg, ha nem lett volna köztünk egy olyan, csapatot mozgató, szervező egyén akit megtaláltunk Kosztin Sándor személyében. A többiek nyugdíjasok vagy nyugdíj előtt állók, akiknek átlagéletkoruk 64 év. Álljon itt az aranylábúak névsora! Támadók: Dám Albert, Batta János, Rátonyi József, Verba József, Fitos Sándor, Nyisztor Sándor, Kosztin Sándor. Védelem és középpálya: Kemecsei György, Végh Béla, Szabó József, Hernádi János, Barkaszi István és Kulcsár Tibor.

Kulcsár Tibor, egy Hetvenkedő

Nyugdíjasélet
A szépkorúak kedvelt folyóirata, mely havonta jelenik meg. Tele hírekkel érdekességekkel.

Főszerkesztő: Erdélyi Tamás
Előfizethető a Szövetség irodájában (1400 Ft éves előfizetői díj) - (A lap indulása: 1995. december)


Generációnk
A nyugdíjasok országos érdekvédelmi folyóirata


Linkajánló
. . .