Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Nyugdíjas Szervezetek Szövetsége
4400 Nyíregyháza Városmajor u. 2. Tel/Fax: 42/414-146               Levél nekünk
A megyei szövetség az egyesületek képviselőit, a nyugdijasokat, a Városmajor u. 2-ben, a Civilházban fogadja. Nyári ügyelet: szerda 9-12-ig. Megközelíthető a 12-es autóbusszal. A megyei elnök elérhető telefonon, a 30/968-6782 számon.
    Főoldal
    Dokumentumok
    Iránytű
    Hírek
    Tevékenységek
    Szolgáltatások
    Események
    Rendezvények
    Fotóalbum
    Környezetünk
    Kapcsolatok
    Vendégkönyv
    Történetünk
    Alkotásaink
    Egyesületi tagok
    Archívum

 
Friss hírek
    - Alapszabályunk
    - Új dokumentumok
    - Tagnévsor
    - TÁMOP

Támogatás:SZJA 1% Köszönetnyílvánítás 1%
Támogatónk:
Új év – 2012 –, köszöntünk

Nyírbátori számvetés

A Nyugdíjas Értelmiségi Egyesület 2011. évben is maradéktalanul teljesítette a kitűzött feladatokat, tevékenyen részt vettünk a város összes rendezvényén, például gyermeknap, szüreti felvonulás (zsíros kenyér, lila hagyma és üdítő készítése), szemétgyűjtés 12 fővel, majális, Patatanyán a lovasnapon, beneveztünk a főzési versenyekbe, első, illetve második helyezést értünk el.

A Báthori István Nyugdíjas Klub megyei gálaműsorán vettünk részt, és felléptünk az Őszirózsa népdalkörrel. Továbbá szoros kapcsolatot tartunk a nagykárolyi Szent Teréz Egyesülettel, illetve a nyíregyházi Alvégesi Nyugdíjas Egyesülettel.

A kölcsönös látogatások során igyekszünk városunk műemlékeit, nevezetességeit megmutatni, illetve beszélgetésekkel, szavalatokkal (Tóthné Icus), illetve népdalokkal színesebbé tenni találkozásainkat.

Részt vettünk a Bátori Napokon, a Múzeumok éjszakáján, a Márton- napi rendezvényen. Tagságunk jegyet árult, szatmári termékek értékesítésében vett részt (szilvalekvár, pálinka), három tagunk a múzeum által meg hirdetett Dédanyáink konyhája, illetve süteményei versenyen vett részt, négyféle szilvalekváros süteménnyel.

A Megyei Nyugdíjas Szövetség megtisztelte városunkat, hogy a nyírbátori kempingben tartotta éves fórumát. Egyesületünk megszervezte és lebonyolította e neves rendezvényt. Majd bemutattuk városunk turisztikai nevezetességeit.

Egyesületünk kitűzött célja egy népdalkör létrehozása, ezért megkértük Nagy Sándorné Kisicát, hogy alakítsa meg közreműködésünkkel az Őszirózsa népdalkört. Neves személyekről évfordulók kapcsán megemlékezünk, egy-egy tagunk előadásával. Majd pedig szellemi vetélkedőn számot adunk tudásunkról. Fodor Béla, növényvédelmi szakmérnök tagtársunk, a növényápolásról tartott több alkalommal ismeretterjesztő előadást.

Megünnepeltük a nőnapot, a névnapokat a farsangot tombolasorsolással egybekötve. Kirándultunk Pécsre és Kassára, megkoszorúztuk a Rákóczi-emlékhelyet. Egyesületünkből öten angol nyelvtanfolyamon vesznek részt, melyet Balogh Antónia tagtársunk vezet. Nagy sikere van egyesületünk betlehemi népi játékának, melyet az idén Csillaggal (unokáink bevonásával) tettük maradandóvá. Kiállítások szervezésében közreműködtünk: Simics Lajos festményei, Vilmányiné Magdika gobelin és szalagcsipkéi, Fodor Béláné Piroska gyöngygobelin kézimunkái, Tabiné Erzsike és Vargáné Klárika tűzzománcaival.

Nagy sikere van ezeknek a kiállításoknak. Büszkék vagyunk kreatív tagjainkra, akik művészi szinten készítik alkotásaikat.

Két tagtársunk, Madzig Istvánné és Tóth Lajosné fogyasztóvédelmi tanácsadást végez a polgármesteri hivatalban társadalmi munkában.

Köszönetünket fejezzük ki egyesületünk elnökének, Kunságiné Figula Erzsébetnek, aki a tagság motiválásával segíti megvalósítani célkitűzéseinket. Továbbá köszönjük Boros Gábornak, tiszteletbeli elnökünknek az egyesület érdekében kifejtett tevékenységét.

Tóth Lajosné egyesületi tag

* * *

A Nyírbátori Értelmiségi Egyesület néhány tagja elhatározta, hogy folytatja és visszaidézi a régmúltat, gyermekkoruk csillagos és betlehemes játékát. bevonva unokáikat is.

A fellépéseket próbák, jelmezkészítés és közös éneklés előzte meg, odafigyelve a hagyományápolásra. Csodálatos érzés együtt szerepelni a generációknak. Szívünk megtelt szeretettel és büszkeséggel, hogy átadhatjuk a stafétabotot unokáinknak, maradandó élményhez juttatva ezáltal őket. Nem hiába éltünk!

Az első fellépésünk az Értelmiségi Egyesület évadzáró estjén volt, majd a Bátoriak Baráti Köre a város karácsonyi forgatagán, színpadán, majd a kistérségi társulás záró rendezvényén szerepeltünk. Nem is gondoltuk volna, hogy ilyen nagy az érdeklődés, a nosztalgia az emberek szívében!

Hagyomány, hogy karácsony estéjén a görög katolikus templomban együtt várjuk a Megváltó születését. Most is ezt tettük. A  gyönyörűen feldíszített templomban, unokáink a Csillaggal és mi, nagyszülők a betlehemes játékkal fejeztük be az együtt ünneplést, várva a  Megváltó megszületését. „Szülessen meg az Úr Jézus / Mindenki szívébe! / Töltse be az egész földet / Igazi szent béke!”

Nagy Sándorné egyesületi tag

Nyugdíjasélet
A szépkorúak kedvelt folyóirata, mely havonta jelenik meg. Tele hírekkel érdekességekkel.

Főszerkesztő: Erdélyi Tamás
Előfizethető a Szövetség irodájában (1400 Ft éves előfizetői díj) - (A lap indulása: 1995. december)


Generációnk
A nyugdíjasok országos érdekvédelmi folyóirata


Linkajánló
. . .