Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Nyugdíjas Szervezetek Szövetsége
4400 Nyíregyháza Városmajor u. 2. Tel/Fax: 42/414-146               Levél nekünk
A megyei szövetség az egyesületek képviselőit, a nyugdijasokat, a Városmajor u. 2-ben, a Civilházban fogadja. Nyári ügyelet: szerda 9-12-ig. Megközelíthető a 12-es autóbusszal. A megyei elnök elérhető telefonon, a 30/968-6782 számon.
    Főoldal
    Dokumentumok
    Iránytű
    Hírek
    Tevékenységek
    Szolgáltatások
    Események
    Rendezvények
    Fotóalbum
    Környezetünk
    Kapcsolatok
    Vendégkönyv
    Történetünk
    Alkotásaink
    Egyesületi tagok
    Archívum

 
Friss hírek
    - Alapszabályunk
    - Új dokumentumok
    - Tagnévsor
    - TÁMOP

Támogatás:SZJA 1% Köszönetnyílvánítás 1%
Támogatónk:
Új év – 2012 –, köszöntünk

Új év – 2012 –, köszöntünk!

Szokás az év elteltével visszatekinteni, számbavenni, értékelni. Kell is ezt tenni, hisz a múlt eredményei vagy kudarcai tanulságként szolgálnak a jövő évi tervekhez a mozgalmunk életében 2011-ben bekövetkezett változásokról. A múlt év májusában a NYOSZ elnöke, Jankovits György bejelentette, hogy az év végén végleg távozik hivatalából, s a második félévre ügyvezető elnök választása szükséges. Ez május 21-én meg is történt, az országos tanács a tisztségre Némethné Jankovics Györgyit megválasztotta. S mivel az elnökség mandátuma lejárt, december 7-én őt elnökké is megválasztották. Az új elnökségben az ország nagyobb régióiból választottak helyetteseket és tagokat, hogy minél széleskörűbb képviselet és információáramlás valósuljon meg. A négy elnökhelyettes Szrenka Pálné, Szendrődi György, Teszárovics Miklós és Oskovics György, a négy elnökségi tag pedig Somogyvári Attila, Demeter Ferenc, Véghné N. Mária és Szabó Pál lett.

A választás után a „régi elnök” búcsúja igen megható volt, cserébe emlékkönyvet kapott volt munkatársaitól. Végül tizennégyen kaptak elnöki elismerést eddigi munkájukért.

Megyei életünk elmúlt évi eseményeiről a februári beszámoló közgyűlésen adok részletes ismertetést. Sok váratlan és kellemetlen körülmény, betegség ellenére elmondható, hogy az évre tervezett rendezvényeinket sikeresen megtartottuk. A sportverseny ugyan későbbre került, de igen eredményes volt. Maradandó élményeket nyújtott az Idősek Világnapja és az Idősek Karácsonya megyei rendezvényünk is, különösen Jankovits elnök úr megható búcsúja miatt a megyei munkatársaitól, megemlítve néhai Gyúró Imre emlékét is. Biztatást és meleg köszöntő szavakat hallottunk dr. Vinnai Győző kormánybiztostól, dr. Kovács Ferenc polgármestertől és dr. Jánosi Zoltán főiskolai rektortól is.

Az új évről szólva, jó hír, hogy a nyugdíjasok 4,2 százalékkal emelt nyugdíjat kapnak, bár az infláció legalább ilyen mértékű lesz. Az egyesületek működését szabályzó új Civil törvény, amit a Parlament december 5-én fogadott el, új feltételeket fogalmaz meg, különösen a közhasznú egyesületek számára, reméljük, elősegíti működésünket, mint ahogy a február közepétől várható, megújuló támogatási rendszer is, az eddigi NCA helyett NEA (Nemzeti Együttműködési Alap). Mindezekről időben nyújtunk tájékoztatást az egyesületeknek.

A most következő legfontosabb feladat a megyei elnökség újraválasztása lesz a lemondás, elhalálozás miatt eltávozott tagok helyett, azért, hogy a nehezebb körülmények ellenére végre tudjuk hajtani tervezett feladatainkat, megszervezni rendezvényeinket, például a megyei kulturális bemutatót – amely ebben az évben kiegészül a regionális partnerek szereplésével –, megyei találkozót, sportrendezvényt, a világnapi és karácsonyi ünnepségeket.

Az egyesületekben szeretnénk tovább erősíteni a közösségi életet, az egymásra figyelést, segítést, a betegek, öregek gyámolítását, élet- és vagyonvédelmét, a kulturális tevékenységet. Ehhez kívánok minden nyugdíjas társamnak, munkatársainknak bizakodást, pozitív gondolkodást, jóakarást, türelmet és jó egészséget!

Szabó Pál megyei elnök


Nyugdíjasélet
A szépkorúak kedvelt folyóirata, mely havonta jelenik meg. Tele hírekkel érdekességekkel.

Főszerkesztő: Erdélyi Tamás
Előfizethető a Szövetség irodájában (1400 Ft éves előfizetői díj) - (A lap indulása: 1995. december)


Generációnk
A nyugdíjasok országos érdekvédelmi folyóirata


Linkajánló
. . .