Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Nyugdíjas Szervezetek Szövetsége
4400 Nyíregyháza Városmajor u. 2. Tel/Fax: 42/414-146               Levél nekünk
A megyei szövetség az egyesületek képviselőit, a nyugdijasokat, a Városmajor u. 2-ben, a Civilházban fogadja. Nyári ügyelet: szerda 9-12-ig. Megközelíthető a 12-es autóbusszal. A megyei elnök elérhető telefonon, a 30/968-6782 számon.
    Főoldal
    Dokumentumok
    Iránytű
    Hírek
    Tevékenységek
    Szolgáltatások
    Események
    Rendezvények
    Fotóalbum
    Környezetünk
    Kapcsolatok
    Vendégkönyv
    Történetünk
    Alkotásaink
    Egyesületi tagok
    Archívum

 
Friss hírek
    - Alapszabályunk
    - Új dokumentumok
    - Tagnévsor
    - TÁMOP

Támogatás:SZJA 1% Köszönetnyílvánítás 1%
Támogatónk:

2009-es évzáró: nyírbátori nyugdíjasélet

Aranylakodalom a klubban

Meghatóan szép ünnepség keretében köszöntötte a Nyírbátori Határőr Igazgatóság Nyugdíjasai Egyesület tagsága Gebri Gábor nyugállományú határőr őrnagyot és házastársát, Lengyel Juliannát aranylakodalmuk alkalmából. Bűcs János elnök kedves köszöntő szavai után Hankóczi Béla tagtársunk mondott két gyönyörű verset a hűség, a szerelem és a szeretet mindent legyőző, összetartó erejéről. Szívből jöttek ajkainkról az alkalomhoz illő énekek. Gebri Gábor ünnepelt könnyeivel küszködve mondott köszönetet a felejthetetlen megemlékezésért, miközben újabb 50 évet kívántunk a korukat meghazudtolóan fiatalos, boldog házaspárnak. 

Izgalmas este volt

Házi ultiversenyt is rendeztünk. A versenyre 22-en neveztek be, s nagyszámú érdeklődő figyelő tekintete előtt mérték össze tudásukat. A élcelődő megjegyzések mellett a húszszáz, negyvenszáz, durchmars–redurchmars, betli–rebetli kifejezések hangzottak el leggyakrabban. A versenyt Janovics János nyerte meg, Bűcs János és Gyenes József előtt. A győztes „szerényen” megjegyezte: az ellenfelek nem a kívánt mértékben fejlődtek a előző összecsapás óta. Izgalmas este volt.

Bál, ünneplés, visszatekintés

Zenés-táncos összejövetelen búcsúztattuk az óévet. Az ünnepi díszben pompázó terem bensőséges hangulatot árasztott. Az előadott karácsonyi versek, énekek és jelenetek a szeretetről, a reményről, és a megújulásról szóltak, s megnyitották a szíveket. Köszöntöttük a 70. és 80. éves születésnaposokat, majd kezdetét vette az önfeledt mulatozás.

Sikerekben, tevékenységekben gazdag évet tudhat maga mögött az egyesület. Négy alkalommal vettünk részt országjáró kiránduláson, új ismereteket, élményeket begyűjtve. Kitűnően szerepeltünk a nyugdíjas szövetségek által szervezett bowling-, lövész-, teke-, KRESZ- és atlétikai versenyeken. Nagy sikert arattunk Nyírbátor város szüreti felvonulásán, csakúgy, mint a bográcsfőző és a grillsütő vetélkedésen. Ápoljuk a határőr hagyományokat. Az általunk állított kopjafánál emlékeztünk a határőr halottakra és Szent Lászlóra, a Határőrség védőszentjére. A legfontosabb az a családias hangulat, amely az együttléteinket áthatja.

A tartalmas egyesületi élet tárgyi-anyagi feltételrendszerének megteremtésében elévülhetetlen érdemei vannak az Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rendőr-főkapitányságnak, valamint a Nyírbátori Polgármesteri Hivatalnak. Támogatásukért ezúton is köszönetünket fejezzük ki.

Doyenek köszöntése

Ritkán fordul elő egy egyesület életében, hogy egyazon hónapon belül három tag is ünnepli kerek évfordulós születésnapját, ráadásul úgy, hogy tiszteletre méltó kort éltek meg eddig. Az egyesület tagsága 80. születésnapja alkalmából köszöntötte Hankóczi Béla tagtársunkat, és 70. évfordulója kapcsán Dóka Ferencet és Orbán Lászlót. Az egyesület jelképes – de a közösségi életet hűen szimbolizáló – ajándékainak átadása közben szeretteik körében egészségben eltöltött, hosszú, boldog életet kívántunk nekik. Úgy legyen…

Vincze István elnökségi tag


Táncmulattság

'Ulti'

Veteránok

Nyugdíjasélet
A szépkorúak kedvelt folyóirata, mely havonta jelenik meg. Tele hírekkel érdekességekkel.

Főszerkesztő: Erdélyi Tamás
Előfizethető a Szövetség irodájában (1400 Ft éves előfizetői díj) - (A lap indulása: 1995. december)


Generációnk
A nyugdíjasok országos érdekvédelmi folyóirata


Linkajánló
. . .