Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Nyugdíjas Szervezetek Szövetsége
4400 Nyíregyháza Városmajor u. 2. Tel/Fax: 42/414-146               Levél nekünk
A megyei szövetség az egyesületek képviselőit, a nyugdijasokat, a Városmajor u. 2-ben, a Civilházban fogadja. Nyári ügyelet: szerda 9-12-ig. Megközelíthető a 12-es autóbusszal. A megyei elnök elérhető telefonon, a 30/968-6782 számon.
    Főoldal
    Dokumentumok
    Iránytű
    Hírek
    Tevékenységek
    Szolgáltatások
    Események
    Rendezvények
    Fotóalbum
    Környezetünk
    Kapcsolatok
    Vendégkönyv
    Történetünk
    Alkotásaink
    Egyesületi tagok
    Archívum

 
Friss hírek
    - Alapszabályunk
    - Új dokumentumok
    - Tagnévsor
    - TÁMOP

Támogatás:SZJA 1% Köszönetnyílvánítás 1%
Támogatónk:
Vidám este Beregsurányban

Vidám este Beregsurányban

A múlt év utolsó napjaiban ünnepelte megalakulásának 15 éves évfordulóját a beregsurányi Kossuth Lajos Nyugdíjas Klub. Az ünnepségen részt vettek a környező falvak és a Kárpátaljáról meghívott nyugdíjas klubok képviselői, melyekkel jó kapcsolat alakult ki.

Az ünnepség kezdetén sajnos már csak emlékezni lehetett a klub alapítójára, volt vezetőjére, Angalét Sándorra, és az őt segítő Gyúró Imrére. A jelenlegi vezető, Vas Pál Sándorné 12 éve vezeti a „csapatot”, szervezi kulturális életét, képviseli a közösséget, ahol kell, a tagokkal együtt, s végeznek közösségi munkákat. A nyugdíjas klub meghatározója falunk kulturális életének, a rendezvények állandó szereplői. A beregi csárdással nagy sikert arattak. Arra is büszkék, hogy a fővárosban kétszer is elnyerték vele a közönség díját, és az Orczy-kerti országos találkozón is nagy sikerük volt. Sajátos táncukkal, a kánkánnal, amit közel százszor adtak elő, bejárták az ország nagy részét. A vidám cigány tánc is egyedi, amivel szintén sikeresen szerepeltek minden rendezvényen. A népdalokkal is többször szórakoztatták a közönséget, vidám színi előadásokkal, műsorokkal is tarkították előadásaikat. A klub tagjai olyan idősek, akiknek nagyobb része együtt járt iskolába, együtt voltak fiatalok, együtt dolgoztak, segítették és ma is, segítik egymást, ismerik egymás örömét, búját, baját. Az ünneplés finom vacsorával és vidám, régies mulatással, táncolással zárult. A vidám estééért köszönet a résztvevőknek, köszönet a szervezőknek.

Filep Gyula klubtag


Nyugdíjasélet
A szépkorúak kedvelt folyóirata, mely havonta jelenik meg. Tele hírekkel érdekességekkel.

Főszerkesztő: Erdélyi Tamás
Előfizethető a Szövetség irodájában (1400 Ft éves előfizetői díj) - (A lap indulása: 1995. december)


Generációnk
A nyugdíjasok országos érdekvédelmi folyóirata


Linkajánló
. . .