Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Nyugdíjas Szervezetek Szövetsége
4400 Nyíregyháza Városmajor u. 2. Tel/Fax: 42/414-146               Levél nekünk
A megyei szövetség az egyesületek képviselőit, a nyugdijasokat, a Városmajor u. 2-ben, a Civilházban fogadja. Nyári ügyelet: szerda 9-12-ig. Megközelíthető a 12-es autóbusszal. A megyei elnök elérhető telefonon, a 30/968-6782 számon.
    Főoldal
    Dokumentumok
    Iránytű
    Hírek
    Tevékenységek
    Szolgáltatások
    Események
    Rendezvények
    Fotóalbum
    Környezetünk
    Kapcsolatok
    Vendégkönyv
    Történetünk
    Alkotásaink
    Egyesületi tagok
    Archívum

 
Friss hírek
    - Alapszabályunk
    - Új dokumentumok
    - Tagnévsor
    - TÁMOP

Támogatás:SZJA 1% Köszönetnyílvánítás 1%
Támogatónk:

Így ünnepeltünk Gávavencsellõn

Minden évben különleges figyelemmel és szeretettel készülünk a karácsonyra. Így volt ez az elmúlt év decemberében is. Az ünneplések sorát Nyíregyházán, az Idősek Karácsonyán kezdtük, ahol karácsonyi dalainkkal járultunk hozzá a bensőséges, meghitt hangulathoz. Az ünnepi események aztán községünkben folytatódtak. Hagyományainkhoz híven Mikulás ajándékot vittünk az iskola első osztályosainak. A kicsik örömmel fogadták az édességgel, déligyümölccsel teli csomagokat, és versekkel, dalokkal kedveskedtek a „Mikulás segítőinek”, a nyugdíjas néniknek. A nagycsoportos óvodásokkal közösen készítettünk karácsonyi üdvözlőlapot, és meséltünk nekik a régi karácsonyi népszokásokról, sőt a kántálást el is játszottuk. Elkészítettük velük a „szegény ember karácsonyfáját”, ami napraforgószárba szurkált fenyőgallyacskákból állt. Azt díszítették fel a gyerekek papírdíszekkel, almával, dióval. Ismét elmentünk az Idősek Otthonába is. Együtt énekeltünk a gondozottakkal, versekkel, karácsonyi emlékek felidézésével tettük ünnepivé a délutánt. Természetesen az ajándékról sem feledkeztünk meg.

Ezek mellett a kis „kirándulások” mellett lázasan készültünk az egyesület karácsonyi délutánjára. Meglepetésként cserépangyalkát készítettünk minden tagunk számára, illetve ügyes kezű tagtársaink még külön ajándékról is gondoskodtak: hímzett könyvjelző, horgolt angyalka, és illatos mézeskalács került mindenki csomagjába. Az ünnepi összejövetelre versekkel, dalokkal készültünk, és közös énekléssel köszöntöttük a karácsonyt. Az ünnepi események sorát a hagyományos karácsonyi koncerttel zártuk, amelynek minden évben az iskola ad otthont. Az iskola tanulói, pedagógusai, a polgármesteri hivatal dolgozói és a mi énekkarunk által előadott műsorszámok igazi karácsonyi hangulatot varázsoltak. Szikrázó csillagszórók között zengtük az Örömódát, így kívánva egymásnak áldott ünnepeket.

Az ünnepnapok elmúltak, jönnek a szürke, gondokkal teli hétköznapok. Emlékezzünk vissza minél gyakrabban azokra az ünnepélyes pillanatokra, amikor a szívünk szeretettel, melegséggel volt tele. Váljanak valóra Juhász Gyula gondolatai: „Legyünk hát jobbak, / higgyünk rendületlen, / s ne csak így decemberben!”

Rusz Péterné, a Kézfogás Nyugdíjas Egyesület elnöke

Nyugdíjasélet
A szépkorúak kedvelt folyóirata, mely havonta jelenik meg. Tele hírekkel érdekességekkel.

Főszerkesztő: Erdélyi Tamás
Előfizethető a Szövetség irodájában (1400 Ft éves előfizetői díj) - (A lap indulása: 1995. december)


Generációnk
A nyugdíjasok országos érdekvédelmi folyóirata


Linkajánló
. . .