Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Nyugdíjas Szervezetek Szövetsége
4400 Nyíregyháza Városmajor u. 2. Tel/Fax: 42/414-146               Levél nekünk
A megyei szövetség az egyesületek képviselőit, a nyugdijasokat, a Városmajor u. 2-ben, a Civilházban fogadja. Nyári ügyelet: szerda 9-12-ig. Megközelíthető a 12-es autóbusszal. A megyei elnök elérhető telefonon, a 30/968-6782 számon.
    Főoldal
    Dokumentumok
    Iránytű
    Hírek
    Tevékenységek
    Szolgáltatások
    Események
    Rendezvények
    Fotóalbum
    Környezetünk
    Kapcsolatok
    Vendégkönyv
    Történetünk
    Alkotásaink
    Egyesületi tagok
    Archívum

 
Friss hírek
    - Alapszabályunk
    - Új dokumentumok
    - Tagnévsor
    - TÁMOP

Támogatás:SZJA 1% Köszönetnyílvánítás 1%
Támogatónk:
Testületi ülés és választás

Testületi ülés és választás

Elnökök

A Megyei Nyugdíjas Szövetség február 27-én megtartott testületi ülésén a Szövetség elnökének beszámolója a 2014-es évről, a 2015. évi tervek és a felügyelőbizottság beszámolója, a Szövetség vezetőségének újraválasztása szerepelt.

Új elnökökség

Szabó Pál elnök beszámolóját az elnökhelyettesek, Zsíros Antalné és Román Demeterné egészítették ki a kulturális munkáról és az egészségnevelési pályázat lebonyolításáról, eredményeiről és sikeres elszámolásáról, majd az elnök ismertette a fogyasztóvédelmi tanácsadó, Iván László tevékenységét, eredményeit is.

Röviden összefoglalva: a Megyei Szövetség a korábbiakhoz képest nehéz gazdasági helyzetben végrehajtotta a 2014. évre tervezett feladatait, a nagyrendezvényeket, a megyei kulturális szemlét, megyei találkozót és a karácsonyi ünnepséget; a nyugdíjasok világnapját és a sportnapot a Nyíregyháza Városi Szövetséggel való együttműködéssel valósították meg, a világnapot a vidéki egyesületek a helyi önkormányzatok segítségével rendezték meg.

Segítette az egyesületek munkáját, havonta tájékoztatta az elnököket az időszerű, a nyugdíjasokat érintő rendelkezésekről, a Civil törvény végrehajtásáról, ebben a tevékenységében jelentős szerepet játszott a Nyugdíjasélet, immár 20. évfolyamába lépett információs folyóiratunk.

A 2015. évi feladatokról szólva, javaslatokat tett a Civil törvény feladatai teljesítésére, programokra. Kulturális napot Beregdarócon, a megyei találkozót Szabolcs községben, az idősek világnapját, idősek karácsonyát a megyeszékhelyen tervezzük megvalósítani. Nagy feladat lesz a Megyei Szövetség 20 éves jubileumának megünneplése, előreláthatólag október hónapban.

A hozzászólások után új tagegyesületként bemutatkozott a FETIVIZIG nyugdíjas elnöke, Radványi Ildikó és a Nyírteleki Nyírfa Nyugdíjas Egyesület elnöke, Nagy László.

Szünet után bejelentette az elnökség lemondását. Felhívja a figyelmet a számítógépek alkalmazására, oktatására, és közölte, hogy a dániai számítógépek megérkeztek Budapestre.

A jelölőbizottság elnöke, Molnár Ferenc megköszönte a lemondó elnökség eddigi munkáját és javaslatot tett a megválasztandó elnökségre. A titkos szavazás után a Fórum a következő döntést hozta: tiszteletbeli elnök: Szabó Pál, elnök: Román Demeterné, elnökhelyettesek: Csikai Sándorné (Nyíregyháza) és Fülöp András (Nyírlugos), titkár: Schmidt Pálné (Nyíregyháza), tagok: Szabó Miklósné (Mátészalka), Nagy László (Nyírtelek) és Juhász Istvánné (Csenger), A Fórum vezetője: Rusz Péterné (Gávavencsellő), helyettese: Galambos Jánosné (Újfehértó) Felügyelőbizottság vezetője: dr. Fazekas Sándor (Nyíregyháza), tagok: Peimli Rudolfné (Szabolcs), dr. Pauwlik Mihály (Nyíregyháza) .

Román Demeterné ígéretet tett a vállalt feladatai legjobb teljesítésére, a 20 éves jubileum méltó megünneplésére. Javasolta a pályázati lehetőségek kihasználását! Kéri a tagegyesületek támogatását! (E. T.)

Testület

Nyugdíjasélet
A szépkorúak kedvelt folyóirata, mely havonta jelenik meg. Tele hírekkel érdekességekkel.

Főszerkesztő: Erdélyi Tamás
Előfizethető a Szövetség irodájában (1400 Ft éves előfizetői díj) - (A lap indulása: 1995. december)


Generációnk
A nyugdíjasok országos érdekvédelmi folyóirata


Linkajánló
. . .