Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Nyugdíjas Szervezetek Szövetsége
4400 Nyíregyháza Városmajor u. 2. Tel/Fax: 42/414-146               Levél nekünk
A megyei szövetség az egyesületek képviselőit, a nyugdijasokat, a Városmajor u. 2-ben, a Civilházban fogadja. Nyári ügyelet: szerda 9-12-ig. Megközelíthető a 12-es autóbusszal. A megyei elnök elérhető telefonon, a 30/968-6782 számon.
    Főoldal
    Dokumentumok
    Iránytű
    Hírek
    Tevékenységek
    Szolgáltatások
    Események
    Rendezvények
    Fotóalbum
    Környezetünk
    Kapcsolatok
    Vendégkönyv
    Történetünk
    Alkotásaink
    Egyesületi tagok
    Archívum

 
Friss hírek
    - Alapszabályunk
    - Új dokumentumok
    - Tagnévsor
    - TÁMOP

Támogatás:SZJA 1% Köszönetnyílvánítás 1%
Támogatónk:
Húszéves a Dialóg Nyugdíjas Egyesület

Húszéves a Dialóg Nyugdíjas Egyesület

Ünnepi taggyűléssel emlékezett meg az elmúlt húsz esztendőről a Dialóg Nyugdíjas Egyesület.

Alapítók

A jelenleg nyolcvan főt számláló civil szervezet olyan idős embereket tömörít már két évtizede, akik számára a köz szolgálata volt fontos az életük során. A klub a város Idősügyi Tanácsába is delegált tagot, aki építő javaslataival járult hozzá a városban élő idős emberek életminőségének javításához.

Jubileum

A szervezet tagjai eredményesen képviselik Nyíregyházát az országos versmondó versenyeken, de jeleskednek a műveltségi vetélkedőkön is. Emellett részt vesznek a megyeszékhely életében, többek között az Idősügyi Tanács munkáját is segítik.

1995. február 13-án, napra pontosan húsz évvel ezelőtt, a zöld irodaházban ült össze néhány nyugdíjas, hogy megalakítsák a Dialóg Nyugdíjas Egyesületet. Pár hónapon belül részt vettek a Megyei Szövetség megalakításában.

A jubileum alkalmából szervezett ünnepi taggyűlés verssel és zenével vette kezdetét, majd a jelenlévők megemlékeztek az elhunyt tagtársakról is. Kardos Lászlóné jelenlegi elnök megköszönte elődei – Papp Gábor, Gyúró Imre és Géczi Ferenc

munkáját, majd vetítettképes beszámoló hangzott el az egyesület két évtizedet átölelő életéről. Színes ünnepi kiadványukat is kiosztották.

Ünnepi torta

Kardos Lászlóné Marika 2007 óta vezeti a civil szervezetet. Bár sok minden megváltozott ez idő alatt, de az állandó, hogy az egyesület ma is értelmiségi klub, tagtársaikkal részt vesznek a város kulturális életében, és segítenek egymásnak.

Köszöntötték a résztvevőket a meghívott vendégek, Petneházy Attila országgyűlési képviselő és Bugán Magdolna, a Civilház vezetője, Szabó Pál, a Megyei Szövetség elnöke és Szabóné Csiszár Gabriella, a városi elnök, továbbá a testvér nyugdíjas egyesületek vezetői.


Nyugdíjasélet
A szépkorúak kedvelt folyóirata, mely havonta jelenik meg. Tele hírekkel érdekességekkel.

Főszerkesztő: Erdélyi Tamás
Előfizethető a Szövetség irodájában (1400 Ft éves előfizetői díj) - (A lap indulása: 1995. december)


Generációnk
A nyugdíjasok országos érdekvédelmi folyóirata


Linkajánló
. . .