Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Nyugdíjas Szervezetek Szövetsége
4400 Nyíregyháza Városmajor u. 2. Tel/Fax: 42/414-146               Levél nekünk
A megyei szövetség az egyesületek képviselőit, a nyugdijasokat, a Városmajor u. 2-ben, a Civilházban fogadja. Nyári ügyelet: szerda 9-12-ig. Megközelíthető a 12-es autóbusszal. A megyei elnök elérhető telefonon, a 30/968-6782 számon.
 
A Költészet napja és a „Helló

A Költészet napja és a „Helló...”

A Sóstó-sóstóhegyi nyugdíjasok a költészet napján meghívott vendégünk, Dajka Antal tanár tolmácsolásában szebbnél szebb verseket, történeteket hallgathattunk meg. Tóth Árpád, Dsida Jenő, Márai Sándor verseit hallhattuk, és elhangzott egy tanulságos kínai népmese az ép és a repedt cserépkorsóról.

Tagjaink kedvenc verseikkel szórakoztatták a megjelenteket. Petőfi Sándor, Ady Endre, Váci Mihály verseiből válogattak. Volt, aki saját versét mondta el. Két nyugdíjas tagunk részt vett a Bujtosi Szabadidő Csarnokban tartott sikeres versmondási rekordkísérletben is, mely végül magyar rekord lett.

Részt vettünk a Helló Nyíregyháza rendezvényen. A nyugdíjasaink négy műsorszámmal mutatkoztak be a város érdeklődő közönségének. A Sóstóhegyi Öregfiúk kórusa katonadalokat énekelt, a Vidám nagyik női énekkar Szerelem-szerelem címmel népdalcsokrot énekelt. A Vadrózsa tánccsoportunk aranylakodalom táncjátékot adott elő, majd befejezésül cigánytáncot táncoltunk. Újra találkozhattunk a Városi Ki Mit Tud? szereplőivel. (Az alsó képen a Gyertyafény táncosai ugyanott.)

Lőkös Imréné


Nyugdíjasélet
A szépkorúak kedvelt folyóirata, mely havonta jelenik meg. Tele hírekkel érdekességekkel.

Főszerkesztő: Erdélyi Tamás
Előfizethető a Szövetség irodájában (1400 Ft éves előfizetői díj) - (A lap indulása: 1995. december)


Generációnk
A nyugdíjasok országos érdekvédelmi folyóirata