Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Nyugdíjas Szervezetek Szövetsége
4400 Nyíregyháza Városmajor u. 2. Tel/Fax: 42/414-146               Levél nekünk
A megyei szövetség az egyesületek képviselőit, a nyugdijasokat, a Városmajor u. 2-ben, a Civilházban fogadja. Nyári ügyelet: szerda 9-12-ig. Megközelíthető a 12-es autóbusszal. A megyei elnök elérhető telefonon, a 30/968-6782 számon.
    Főoldal
    Dokumentumok
    Iránytű
    Hírek
    Tevékenységek
    Szolgáltatások
    Események
    Rendezvények
    Fotóalbum
    Környezetünk
    Kapcsolatok
    Vendégkönyv
    Történetünk
    Alkotásaink
    Egyesületi tagok
    Archívum

 
Friss hírek
    - Alapszabályunk
    - Új dokumentumok
    - Tagnévsor
    - TÁMOP

Támogatás:SZJA 1% Köszönetnyílvánítás 1%
Támogatónk:
Tavaszköszöntő – Gyertyafényben

Tavaszköszöntő – Gyertyafényben

A Gyertyafény Nyugdíjas Egyesület meghívott bennünket március 9-re, a Jósavárosba, a IX. Tavaszköszöntő Nyugdíjas Találkozóra. Hagyomány, hogy e kora tavaszi időben összegyűlik 15-20 baráti egyesület, hogy bemutassa egymásnak legújabb produkcióit, így köszöntve a megújulást, egyben felkészülve az év további szerepléseire. A NEA-tól elnyert pályázati támogatás mellett a rendező egyesület sok segítséget kapott az Nyírségi Civilháztól, Petneházyné Bugán Magdolna vezetésével és a jósavárosi önkormányzati képviselőktől, Halkóné dr. Rudolf Évától és dr. Horváthné dr. Veisz Katalintól, akik jelenlétükkel is megtisztelték a rendezvényt. A Megyei Szövetséget Zsíros Antalné alelnök és Erdélyi Tamás főszerkesztő, a Városi Szövetséget Virág Gyuláné képviselte.

Az egyesület még alig pár hónapja megválasztott új elnöke, Gyukáné Papp Éva példás gondossággal és körültekintéssel szervezte meg és vezette a változatos és gazdag tartalmú műsort. Nem maradhatott el a nőnapi köszöntő vers sem (e sorok írója előadásában), virágcsokrokkal kiegészítve. A műsorban a meghívó egyesület táncosai gyertyafény keringője után – és műsorzáró spanyol tánca előtt – ezúttal a legtöbb résztvevő táncos produkciót mutatott be. Így a sóstóiak asszonycsárdást jártak, a konzervgyári nyugdíjasok szatmári tánccal mutatkoztak be, az alvégesiek csacsacsát jártak, az újfehértóiak pedig charlestont roptak, a győrteleki táncos szakácsnők fakanállal és fedővel lejtettek, a kertvárosiak keringőztek, a nagyecsediek ernyőkkel, a dögei nők pedig lebegő fátylaikkal, meztélláb űzték a telet. A nagymajtényi nyugdíjas tánccsoport brassói táncának, amelyben a táncosok három nemzetiség, a román, a magyar és a sváb táncait ötvözték (méghozzá, ahogy megtudtuk, például a magyar ruhában két román „menyecske” tündökölt!), megérdemelten nagy tapsot aratva az Arany János iskola auláját betöltő nyugdíjas közönség előtt.

S akkor még nem szóltunk a hatvani vasutasok, a borbányaiak és a fegyveresek népdal-, illetve katonadal-összeállításairól, de főként dicsérhetjük a királyhelmeci népdalkör egészen kiváló énekét. A Dialóg Egyesülettől Géczi Ferencné szavalata, a római katolikus klub baritonszólója után a vasutas klub hegedűkíséretes énekesnője és a szatmárnémeti szólista is méltán aratott sikert.

A gazdag műsor után jólesett az igazán kedvezményes árú, mégis finom ebéd, melyet követően a népszerű, mezőladányi Babják-trió zenéjére fergeteges táncmulatság kerekedett, egészen a pazar tombolasorsolásig, s mindenki sajnálta, hogy már menni kell, hiszen tavasz ide vagy oda, még korán sötétedik, és haza kell érni. Csak gratulálni tudunk a szervezőknek és a résztvevőknek egyaránt! (E. T.)


Nyugdíjasélet
A szépkorúak kedvelt folyóirata, mely havonta jelenik meg. Tele hírekkel érdekességekkel.

Főszerkesztő: Erdélyi Tamás
Előfizethető a Szövetség irodájában (1400 Ft éves előfizetői díj) - (A lap indulása: 1995. december)


Generációnk
A nyugdíjasok országos érdekvédelmi folyóirata


Linkajánló
. . .