Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Nyugdíjas Szervezetek Szövetsége
4400 Nyíregyháza Városmajor u. 2. Tel/Fax: 42/414-146               Levél nekünk
A megyei szövetség az egyesületek képviselőit, a nyugdijasokat, a Városmajor u. 2-ben, a Civilházban fogadja. Nyári ügyelet: szerda 9-12-ig. Megközelíthető a 12-es autóbusszal. A megyei elnök elérhető telefonon, a 30/968-6782 számon.
    Főoldal
    Dokumentumok
    Iránytű
    Hírek
    Tevékenységek
    Szolgáltatások
    Események
    Rendezvények
    Fotóalbum
    Környezetünk
    Kapcsolatok
    Vendégkönyv
    Történetünk
    Alkotásaink
    Egyesületi tagok
    Archívum

 
Friss hírek
    - Alapszabályunk
    - Új dokumentumok
    - Tagnévsor
    - TÁMOP

Támogatás:SZJA 1% Köszönetnyílvánítás 1%
Támogatónk:
Tisza-tavi kirándulás

Tisza-tavi kirándulás

A vásárosnaményi Esze Tamás Nyugdíjas Klub tagjai június 4-én kora reggel elindultak a Tisza-tó felfedezésére. Ez a terv utólag hiú ábrádnak bizonyult, mivel a Tisza-tó olyan nagy, hogy el sem tudom képzelni, mennyi időbe telne valóban a felfedezése. Nagyon sok élményben volt részünk, és jól ki is használtuk a derűssé vált júniusi napot.

Először a Hortobágyon álltunk meg. Mindig nagy élmény ezt a csodálatos pusztát látni, amely Európa legnagyobb szikes pusztája a maga 81 ezer hektárával. Híres nevezetessége, a kilenclyukú híd 1827–33 között épült. Nem lehet úgy elmenni, hogy le ne fényképezzük. Nagyon szépen rendben vannak az épületek, a csárda várja remélhetőleg sok vendégét. Nagyon helyhez és tájhoz illőek a pusztai embereket ábrázoló, embernagyságot meghaladó  szobrok.

Hamar tovább indultunk a Tisza-tó felé, és útközben Tiszafüreden időztünk. Tipikus alföldi város, mindkét templomába betértünk, ahol katolikus és református énekeket énekeltünk. Ez a város már a Tisza-tó vonzáskörzetéhez tartozik a további 73 településsel együtt. Ez a sok település mind része a tó programjainak, szálláslehetőségeinek.

A Tisza-tó vagy Kiskörei-víztározó a legnagyobb mesterséges hazai tavunk. Ha a tavat nem is sikerült belátni, a Poroszlón megépült Ökocentrumot annál inkább.

Ezt a csodálatos épületet 2003-ban kezdték el tervezni, Hazánkban egyedülálló turisztikai és rendezvényközpont. A Tisza-tó és a Tisza-völgy természeti kincseit, csodálatos élővilágát tárja a látogató elé, úgy, ahogy még eddig senki nem láthatta.

A tervezők külföldi tapasztalatok alapján hozták létre ezt a csodát. Az utóbbi 2 évben készült el.

A négyszintes épületnek 2600 négyzetméter a belső tere. 735 ezer liter vizet tartalmazó akváriumokban 70-féle hazai hal úszkál. Csodálatos üvegfalak mentén sétálunk, olyan érzéssel, mintha a tó fenekén lennénk.15 féle hazai kétéltű éjszakai erdei körülmények között látható.

Korszerű gyorslift visz fel a hétemelet magasságú körpanorámás kilátótoronyba, ahonnan belátni szinte az egész tavat. Csodálatos a látvány az ösvényekkel, fahidakkal nádasokkal felszabdalt tó a számtalan madárfészekkel. Egyszóval káprázatos építmény, csodálatos környezettel.  Azon a napon is rengeteg fiatal látogató volt, óvodás csoportoktól egészen a hozzánk hasonló korosztályig.

Nagyon szép, tartalmas napot töltöttünk el, köszönjük azoknak akik ebben segítettek!

Szenáki Kálmánné klubtag


Nyugdíjasélet
A szépkorúak kedvelt folyóirata, mely havonta jelenik meg. Tele hírekkel érdekességekkel.

Főszerkesztő: Erdélyi Tamás
Előfizethető a Szövetség irodájában (1400 Ft éves előfizetői díj) - (A lap indulása: 1995. december)


Generációnk
A nyugdíjasok országos érdekvédelmi folyóirata


Linkajánló
. . .