Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Nyugdíjas Szervezetek Szövetsége
4400 Nyíregyháza Városmajor u. 2. Tel/Fax: 42/414-146               Levél nekünk
A megyei szövetség az egyesületek képviselőit, a nyugdijasokat, a Városmajor u. 2-ben, a Civilházban fogadja. Nyári ügyelet: szerda 9-12-ig. Megközelíthető a 12-es autóbusszal. A megyei elnök elérhető telefonon, a 30/968-6782 számon.
    Főoldal
    Dokumentumok
    Iránytű
    Hírek
    Tevékenységek
    Szolgáltatások
    Események
    Rendezvények
    Fotóalbum
    Környezetünk
    Kapcsolatok
    Vendégkönyv
    Történetünk
    Alkotásaink
    Egyesületi tagok
    Archívum

 
Friss hírek
    - Alapszabályunk
    - Új dokumentumok
    - Tagnévsor
    - TÁMOP

Támogatás:SZJA 1% Köszönetnyílvánítás 1%
Támogatónk:
Szépkorúak a stadionban

Szépkorúak a stadionban

Ez évben is Nyíregyházán, a városi stadionban, „randevúztak” a sportolni, mozogni vágyó nyugdíjas hölgyek és urak május 31-én. Na és persze, legalább 100 fős nézősereg a lelátón, akik tapssal üdvözölték a résztvevőket. A sportnapot a Városi Szövetség rendezte, a szervezés oroszlánrészét Szabóné dr. Csiszár Gabriella elnök asszony a Holdfény Nyugdíjas Egyesület és vezetője, Aguráné Éva végezte. Sajnos, csak két megyeszékhelyen kívüli csapat, a tiszaberceliek és a záhonyiak indultak, jelen volt Szabó Pál megyei elnök is.

Aztán a benevezettek szétoszlottak több irányba, és a stadion füves pályáján Dajka László mikrofon hangjától volt hangos a lelátó. Remekül irányította a rekortán pályán az 50 és 100 méteres futást vállaló hölgyek és urak versenyét. Ugyanez mondható el a füves pályán lebonyolított ügyességi csapatversenyre is. Alig győzték a hitelesítést a versenybírók.

Ez most valóban sikeres nap volt. Az égiek is velünk voltak, sütött a nap és mindenkin látszott, hogy jól érzi magát akkor is, ha a versenyben nem éppen elől végzett. Visszaigazolta ez a mozogni vágyó nyugdíjas társaság Ethelberg Talbot pennsylvániai püspök szavait, melyet az 1908-as olimpián mondott, mely szerint „az olimpiai játékokon nem a győzelem, hanem a részvétel a fontos, mint ahogy az élet lényege sem a győzelem, hanem maga a küzdelem az”. Ez igaz, ha hasonló versenyekről is van szó.

A kitűnő rendezésnek köszönhetően folyamatos volt a mozgás. A tekepálya versenyzőinek a szurkolók biztatása sem hiányzott és dőltek a bábuk sorjában. Az asztaliteniszezők mezén is látszott, hogy meg kell izzadni minden pontért, de ez így van rendjén, ha az a fránya „csusza” sokat ült is mind a két asztalon.

Aztán a kártyásokról és a sakkozókról is essen szó. Vannak, akik azt mondják, hogy ez nem is sport. Nem így van. Itt a munkát az agyunk végzi és bizony egy agytorna, lehet, hogy még fontosabb is, mint egy testmozgás. Nem tudom, de úgy hallottam, hogy már idős korban a felejtést kitűnően lehet a sakk- és kártyaterápiával csökkenteni. Mattot adni, a durchmarsot, vagy a rebetlit megnyerni csak erős agytornával lehet.

Lehetne ezt a sportnapot évente többször is megrendezni. Köszönet illeti a stadiont működtető nonprofit cégnek és Dajka Lászlónak, hogy évek óta helyet adnak nyugdíjasainknak, hogy kipróbálhassák magukat e téren is.

Végezetül szóljon az írás a versenyzők elért helyezéséről is képekben, és lássuk kik is léptek fel az eredményhirdetéskor a dobogó legfelső fokára. A kupákat Kósa Tímea alpolgármester, az emléklapokat pedig Szabóné dr. Csiszár Gabriella városi elnök adta át.

Asztalitenisz egyéni: Lendvai Zoltán, Aranykor Nyugdíjas Egyesület; páros: Aranykor Nyugdíjas Egyesület; futás, női 50 m. (1936–49 között születettek): Pásztor Györgyné, Konzervgyári Nyugdíjasok Egyesülete; (1950–1965 között születettek): Paulikné Ferenczi Erika, Gondozási Központ; férfi 50 m. (1936–49 között születettek): Lovász Mátyás Konzervgyári Nyugdíjasok Egyesülete; (1950–1965 között születettek): Veres György, Örökzöld Nyugdíjas Egyesület; női 100 m. (1936–49 között születettek): Kovács Andrásné, Örökzöld Nyugdíjas Egyesület; (1950–1965 között születettek): Paulikné Ferenczi Erika, Gondozási Központ; férfi 100 m. (1936–49 között születettek): Harmati Gábor, Konzervgyári Nyugdíjasok Egyesülete; (1950–1965 között születettek): Veres György, Örökzöld Nyugdíjas Egyesület; teke, női: Jakab Gyuláné, Szépkorúak Sport Klubja; férfi: Pokrovenszky András, Szépkorúak Sport Klubja; sakk: Tócsik István, Sóstófürdői Nyugdíjasok Társadalmi Szervezete; ulti: Hajnal András, Tiszabercel; ügyességi csapatverseny: Konzervgyári Nyugdíjasok Egyesülete (Horváth Mihály, Pásztor Gyorgyné, Harmati Gábor, Lovász Mátyás, Juhász Lászlóné).

(Dombóvári–Erdélyi)Nyugdíjasélet
A szépkorúak kedvelt folyóirata, mely havonta jelenik meg. Tele hírekkel érdekességekkel.

Főszerkesztő: Erdélyi Tamás
Előfizethető a Szövetség irodájában (1400 Ft éves előfizetői díj) - (A lap indulása: 1995. december)


Generációnk
A nyugdíjasok országos érdekvédelmi folyóirata


Linkajánló
. . .