Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Nyugdíjas Szervezetek Szövetsége
4400 Nyíregyháza Városmajor u. 2. Tel/Fax: 42/414-146               Levél nekünk
A megyei szövetség az egyesületek képviselőit, a nyugdijasokat, a Városmajor u. 2-ben, a Civilházban fogadja. Nyári ügyelet: szerda 9-12-ig. Megközelíthető a 12-es autóbusszal. A megyei elnök elérhető telefonon, a 30/968-6782 számon.
    Főoldal
    Dokumentumok
    Iránytű
    Hírek
    Tevékenységek
    Szolgáltatások
    Események
    Rendezvények
    Fotóalbum
    Környezetünk
    Kapcsolatok
    Vendégkönyv
    Történetünk
    Alkotásaink
    Egyesületi tagok
    Archívum

 
Friss hírek
    - Alapszabályunk
    - Új dokumentumok
    - Tagnévsor
    - TÁMOP

Támogatás:SZJA 1% Köszönetnyílvánítás 1%
Támogatónk:

Az elnöki testület a Megyeházán ülésezett


Akár a nyugdíjas szervezetek újabb megbecsülésének foghatjuk fel, hogy 2009 május 15-én a Megyeháza Bessenyei-termében találkoztak a megyei szövetséghez tartozó egyesületek elnökei a soron következő feladatok megbeszélése végett. Ünnepi hangulatban kezdődött a tanácskozás, mert Román István, a közgyűlés alelnöke bemutatta a most 113 éves műemlék épületet, hiszen volt, aki még nem járt itt. Köszönetet mondott a mai nyugdíjas nemzedéknek azért, amit az elmúlt évtizedekben az ország érdekében tettek, és sajnálkozását fejezte ki, hogy jelenleg a megyei önkormányzat ezt nem tudja méltányos támogatásával kifejezni.

Román Demeterné, a testület elnöke ismertette a napirend pontjait, majd Szabó Pál elnök – az elhunytakról való megemlékezés után – ismertette, milyen okok miatt szükséges a megyei szövetség alapszabályának módosítása.

Vita alakult ki az egyesületek tagdíjbevételéből a megyei és az országos szövetségnek fizetendő támogatásról – Bűcs János felszólalása után –, de az elnökök többsége (46:9 arányban, 5 tartózkodással) ezt a módosítást is elfogadta, a többi módosítás egyhangú megszavazása mellett.

Ezután megvitatták a május-júniusi közös programok, a baktalórántházi sportnap és az ibrányi kulturális találkozó megvalósításának részleteit. Szó volt arról is, hogy több egyesületnek anyagi nehézségei vannak az utazás megszervezésében. Az elnökség ezért ösztönzi az egyesületek bírósági bejegyeztetését, s akkor esélyük lehet az önkormányzatok pénzbeli (pályázati) támogatására is. Jó példái vannak egyes polgármesterek segítőkészségének, Javasolják hogy a meghirdetett „Idősbarát önkormányzat” elismerésre terjesszék elő őket.

Végül Zsíros Antalné, a Bessenyei Társaság tagja ismertette a testőr-költő érdemeit, melyekért 2007-ben a Megyeháza akkoriban szépen felújított nagytermét róla nevezték el. (E. T.)


Képeinken: Román István, a megyei közgyűlés közelmúltban megválasztott alelnöke üdvözli az elnököket


Zsíros Antalné, szövetségünk alelnöke, mint a Bessenyei Társaság tagja ismertette a testőr-költő érdemeit


Többnyire egyhangúlag fogadta el az előterjesztéseket az elnöki testület

Roman_Istvan_alelnök
Szavaznak_az_elnökök
Zsiros_Antalne_alelnök

Nyugdíjasélet
A szépkorúak kedvelt folyóirata, mely havonta jelenik meg. Tele hírekkel érdekességekkel.

Főszerkesztő: Erdélyi Tamás
Előfizethető a Szövetség irodájában (1400 Ft éves előfizetői díj) - (A lap indulása: 1995. december)


Generációnk
A nyugdíjasok országos érdekvédelmi folyóirata


Linkajánló
. . .