Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Nyugdíjas Szervezetek Szövetsége
4400 Nyíregyháza Városmajor u. 2. Tel/Fax: 42/414-146               Levél nekünk
A megyei szövetség az egyesületek képviselőit, a nyugdijasokat, a Városmajor u. 2-ben, a Civilházban fogadja. Nyári ügyelet: szerda 9-12-ig. Megközelíthető a 12-es autóbusszal. A megyei elnök elérhető telefonon, a 30/968-6782 számon.
    Főoldal
    Dokumentumok
    Iránytű
    Hírek
    Tevékenységek
    Szolgáltatások
    Események
    Rendezvények
    Fotóalbum
    Környezetünk
    Kapcsolatok
    Vendégkönyv
    Történetünk
    Alkotásaink
    Egyesületi tagok
    Archívum

 
Friss hírek
    - Alapszabályunk
    - Új dokumentumok
    - Tagnévsor
    - TÁMOP

Támogatás:SZJA 1% Köszönetnyílvánítás 1%
Támogatónk:

Szépkorúak a megyei könyvtárban


A nyíregyházi Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár a fő profilján túl, tartalmas és érdekes összejöveteleknek is helyet ad a felső szinten lévő kamara- és konferenciatermeiben. A múlt ősszel, 2008-ban a Tisza-, Bethlen- és a Teleki-kormány, valamint a Kállai-kormány korszaka, politikája volt az előadók témája. Horthy Miklós kormányzóságának bemutatásával zárult az előadássorozat. Ezeket az előadásokat, a Deák Ferenc Szabadelvű Társaság szervezte neves történész előadók közreműködésével (Ormos Mária, Romsics Ignác, Ungváry Krisztián, dr. Bertényi Iván, Ablonczy Balázs és mások).

A közelmúltban ért véget a holokauszt, a szlovákiai magyarok, a magyarországi svábok kitelepítése és a győztes hatalmak második világháborút lezáró konferenciája témáiban rendezett előadássorozat. Ezeket az előadásokat a nyugdíjas „szépkorú” közönség is nagy figyelemmel hallgatta végig, s a kérdéseivel pedig azt bizonyította, hogy ez a generáció különösen fogékony a múltra, lévén, hogy egyesek még megélték e korok egy részét. Úgy tudjuk, a sorozat ősszel folytatódik.

De a könyvtárban „zajlik az élet” más téren is, és ennek örülni kell. Szinte minden napra találhat ki-ki magának való programot. A megye kortárs írói, költői adnak itt „randevút” a rögtönzött közönségnek, kamaraműsorokkal színesítve azt.

Aztán, nyugdíjas civil szervezetek között is vannak, amelyek itt „találtak otthont” maguknak. A könyvtár, több itt élő amatőr festő remek képei kiállításának is helyet adott. A Dialóg Nyugdíjas Egyesület szervezésében ismerhettük meg például Takács László hajdúböszörményi amatőr festőművészt mint embert, s műveit.

Na, és az is lényeges momentum, hogy „kedvenc lapunkat”, a Nyugdíjaséletet is itt szerkesztik. Az itt zajló programok szervezésében (akár szereplőként is) ki más is vehetne részt, mint lapunk főszerkesztője. Akár egy könyvbemutató moderátoraként, akár a könyv nyomdai előkészítésében.

Erdélyi Tamás

Nyugdíjasélet
A szépkorúak kedvelt folyóirata, mely havonta jelenik meg. Tele hírekkel érdekességekkel.

Főszerkesztő: Erdélyi Tamás
Előfizethető a Szövetség irodájában (1400 Ft éves előfizetői díj) - (A lap indulása: 1995. december)


Generációnk
A nyugdíjasok országos érdekvédelmi folyóirata


Linkajánló
. . .