Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Nyugdíjas Szervezetek Szövetsége
4400 Nyíregyháza Városmajor u. 2. Tel/Fax: 42/414-146               Levél nekünk
A megyei szövetség az egyesületek képviselőit, a nyugdijasokat, a Városmajor u. 2-ben, a Civilházban fogadja. Nyári ügyelet: szerda 9-12-ig. Megközelíthető a 12-es autóbusszal. A megyei elnök elérhető telefonon, a 30/968-6782 számon.
    Főoldal
    Dokumentumok
    Iránytű
    Hírek
    Tevékenységek
    Szolgáltatások
    Események
    Rendezvények
    Fotóalbum
    Környezetünk
    Kapcsolatok
    Vendégkönyv
    Történetünk
    Alkotásaink
    Egyesületi tagok
    Archívum

 
Friss hírek
    - Alapszabályunk
    - Új dokumentumok
    - Tagnévsor
    - TÁMOP

Támogatás:SZJA 1% Köszönetnyílvánítás 1%
Támogatónk:
Örömteli kulturális találkozó

Örömteli kulturális találkozó


Negyedik alkalommal találkoztak 2009. június 3-án a megye nyugdíjas egyesületei Ibrányban, az Ibrányi László Művelődési Központban, hogy megmutassák, mit tudnak, és színes műsorral örvendeztessék meg egymást. Már az előcsarnokban szép kézimunkákkal fogadták a vendégeket a helyi nyugdíjasok. S a résztvevők nemcsak gyönyörködtek bennük, meg is vehették – ajándéknak. Sokan ismerősként üdvözölték egymást, s volt, aki a szépen fejlődő város eredményeivel, a helytörténeti tárral ismerkedett.

A teremben először a megyei elnök, Szabó Pál és a város polgármestere, Berencsi Béla üdvözölte a résztvevőket. Majd – a jó hangulatot keltő műsorvezető irányításával – harminc produkció követte egymást; tánc, népdal, vers, jelenet. Olyan élénk figyelemmel hallgatták egymást, hogy nemcsak ritmikus tapssal jutalmazták társaikat, hanem az ismertebb népdalokat együtt is dúdolták, énekeltek a színpadon szereplőkkel. De nincs helyünk, bármennyire szeretnénk minden produkciót értékelni – a zsűri sem osztott helyezéseket –, csak felsoroljuk a műsor első felében szereplőket, és néhány képpel érzékeltetjük a hangulatot:

Ibrányi Nyugdíjas Egyesület sárközi tánca; a csengeri Nyugdíjas Szeretet Egyesület népdalkórusa; Pivnyik Lászlóné (Nyíregyházi Margaréta Klub) verse; az újfehértói Együtt a Jövőnkért Egyesület népdalcsokra; a leveleki Őszi Levél három generációs tánca; a nyíregyházi Körúti Egyesület kórusa; Németh Erzsébet (buji Napfény Egyesület) versmondása; a nyíregyházi Fegyveres Erők Klubja katonadalai; a tiszaberceli egyesület tiszai népdalai; Szabó Sándor (vásárosnaményi Beregi Kistérségi Egyesület) három verse; a szakolyi Hajnal Csillaga Egyesület helyi gyűjtésű népdalai; a nagyecsedi Őszirózsa Klub páros csárdása; Gulácsi Gáborné (nyírcsászári Remény Klub) versmondása, a pócspetri Egyesület énekkara és a gávavencsellői Kézfogás Egyesület énekkara.

(Folytatjuk – E . T.)


Nyugdíjasélet
A szépkorúak kedvelt folyóirata, mely havonta jelenik meg. Tele hírekkel érdekességekkel.

Főszerkesztő: Erdélyi Tamás
Előfizethető a Szövetség irodájában (1400 Ft éves előfizetői díj) - (A lap indulása: 1995. december)


Generációnk
A nyugdíjasok országos érdekvédelmi folyóirata


Linkajánló
. . .