Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Nyugdíjas Szervezetek Szövetsége
4400 Nyíregyháza Városmajor u. 2. Tel/Fax: 42/414-146               Levél nekünk
A megyei szövetség az egyesületek képviselőit, a nyugdijasokat, a Városmajor u. 2-ben, a Civilházban fogadja. Nyári ügyelet: szerda 9-12-ig. Megközelíthető a 12-es autóbusszal. A megyei elnök elérhető telefonon, a 30/968-6782 számon.
    Főoldal
    Dokumentumok
    Iránytű
    Hírek
    Tevékenységek
    Szolgáltatások
    Események
    Rendezvények
    Fotóalbum
    Környezetünk
    Kapcsolatok
    Vendégkönyv
    Történetünk
    Alkotásaink
    Egyesületi tagok
    Archívum

 
Friss hírek
    - Alapszabályunk
    - Új dokumentumok
    - Tagnévsor
    - TÁMOP

Támogatás:SZJA 1% Köszönetnyílvánítás 1%
Támogatónk:

Az első megyei sportnap Baktalórántházán


Szépkorúak sportoltak, fittek és egészségesebbek lettek


Egy évtizedhez kellett közelíteni, hogy sportnapot is beillesszenek a szépkorúak programjába. Azok a nyugdíjasok, akik részt vettek a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Nyugdíjas Szervezetek Szövetségének Megyei Sportnapján – 2009. május 29-én –, bizonyára ismerik Szentgyörgyi Albert Nobel-díjas professzor mondását: „Sport nélkül nincs egészség, egészség nélkül nincs jó munka” – vagyis nyugodt, boldog nyugdíjas élet! Ezért is vettek részt közel százan (92-en) a nagy szakértelemmel és lelkesedéssel előkészített sporttalálkozón, amelyre első alkalommal Baktalórántházán került sor.

Már a Baktalórántházi Művelődési Központban lezajlott reggeli megnyitón – amelyen Szabó Pál a Megyei Nyugdíjas Szövetség elnöke és Kormány Béla Baktalórántháza alpolgármestere köszöntötte a résztvevőket – érezhető volt az a különleges örömünnepi hangulat, amely a délutáni elválásig belengte az egész sporttalálkozót.

A nyírségi kisvárosban több sportágban, s így több helyszínen zajlottak le a sportversenyek. Hosszú labdameneteket láthattunk asztalteniszben nők és férfiak összecsapásain, töprengő gondolkodó férfiakat a sakk- és ultiversenyen és óriási drukkolást az atlétikai pályán a 100 és 400 méteres síkfutás, valamint az ügyességi csapatverseny vetélkedőjén. Sok viccelődésre, tréfálkozásra adott lehetőséget a lengőteke verseny, mivel a „fagolyó” nem mindenkinél engedelmeskedett megfelelően, még többszöri simogatás, lengetés után sem.

A természetjárók olyan oxigén-dús, csodálatos erdőben sétáltak több kilométert, ahol egyes állomásokon elméleti kérdésekre is válaszolni kellett.

A mai napig is felejthetetlen tapsvihar fogadta az egyes versenyszámok első három helyezettjeinek serleg- és éremátadását. A legjobbak felállhattak a farönkökből készült dobogóra. Villantak a vakuk és felállva éljenzett a közönség. Senkinek sem kellett üres kézzel hazamennie, hiszen minden résztvevő igen dekoratív emléklapot kapott a rendezőktől.

Az „arany” serlegeket és az elismeréseket a Megyei Nyugdíjas Szövetség elnöke, jómagam, és igen kedves munkatársnők segítségével adtuk át. Őszinte szívvel gratulálok minden időskorú sportolónak, akik a versenyen és előtte felkészülésük alkalmával tettek egy lépést egészségük megőrzéséért. Elismerés illeti a megyei nyugdíjas sportversenyt előkészítő és lebonyolító Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Nyugdíjas Szövetséget, elnökét, és minden társadalmi munkában a versenyen közreműködő munkatársát.

Hajrá Szabolcs, hajrá Nyugdíjasok! Derűs, vidám jövőt kívánok azoknak is, akik csak jövőre fognak részt venni e versenyen! Mi ott leszünk Vas megyéből és várunk Benneteket is!

Laki László, a NYOSZ Sportbizottságának szakmai elnöke,

a Vas Megyei Nyugdíjas Szövetség alelnöke

*

Díjazás: 100 m-es síkfutás, nők: 1. Tóth Józsefné (Csenger), 2. Szabó Károlyné, 3. Gyimesi Lászlóné; férfiak: 1. Szolnoki Miklós, 2. Fehérvári József, 3. Tóth Endre; 400 méteren, nők: 1. Szabó Károlyné (Holdfény), 2. Hanuszi Sándorné, 3. Tóth Józsefné; férfiak: Szolnoki Miklós, 2. Fehérvári József, 3. Tóth Endre. Lengő teke, nők: 1. Szabó Károlyné (Holdfény), 2. Karóczkai Lászlóné, 3. Kun Péterné; férfiak: 1. Fehérvári József (Záhony város), 2. Vajda János, 3. Bodnár Sándor. Ügyességi csapatverseny: 1. Holdfény, 2. vegyes csapat, 3. Baktalórántháza. Asztalitenisz, nők: 1. Somogyi Józsefné (Dialóg), 2. Gál Lászlóné (Gondozási Központ); férfiak: 1. Rebák István (Erdészek), 2. Fodor István, 3. Erdélyi Tamás; vegyes páros: 1. Somogyi Józsefné–Erdélyi Tamás (Dialóg), 2. Gál Lászlóné-Dombóvári István. Természetjárás: 1. Erdészek, 2. Gondozási Központ, 3. Holdfény. Ulti: 1. Szabó Sándor (Záhony), 2. Molnár László, 2. Kovács József. Sakk: 1. Tócsik István (Sóstóhegy), 2. Skrabák István, 3. Katona Mihály. Különdíjat kapott a legidősebb nő és férfi versenyző: Kollár Lajosné (Erdészek) és Felföldi István (Sóstóhegy). (E. T.)


  1. Megnyitó a művelődési házban. Szabó Pál elnök köszönti a résztvevőket. A megyei sportnap jelentőségéről beszélt Kormány Béla, Baktalórántháza alpolgármestere (jobbról)

  2. Futás … , mert a láb mindig kéznél van

  3. Húzzuk a kötelet...

  4. A lengő teke is figyelmet érdemelt

  5. A sakkozók viszonylag jobb időjárás mellett mérkőztek

  6. Ultiban az összeszokott párosoknak volt sikere

  7. A díjkiosztón Szabó Pál és Laki László, a Nyugdíjasok Országos Szövetsége sportbizottsági elnöke adta át a díszes kupákat.

  8. Kár, hogy éppen a sportnapon volt kellemetlen az időjárás. Az egykori tűzoltó gyakorló pályán a házigazdák szép pályát alakítottak ki, egy kklubházzal együtt.

(Erdélyi Tamás felvételei)

Nyugdíjasélet
A szépkorúak kedvelt folyóirata, mely havonta jelenik meg. Tele hírekkel érdekességekkel.

Főszerkesztő: Erdélyi Tamás
Előfizethető a Szövetség irodájában (1400 Ft éves előfizetői díj) - (A lap indulása: 1995. december)


Generációnk
A nyugdíjasok országos érdekvédelmi folyóirata


Linkajánló
. . .