Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Nyugdíjas Szervezetek Szövetsége
4400 Nyíregyháza Városmajor u. 2. Tel/Fax: 42/414-146               Levél nekünk
A megyei szövetség az egyesületek képviselőit, a nyugdijasokat, a Városmajor u. 2-ben, a Civilházban fogadja. Nyári ügyelet: szerda 9-12-ig. Megközelíthető a 12-es autóbusszal. A megyei elnök elérhető telefonon, a 30/968-6782 számon.
    Főoldal
    Dokumentumok
    Iránytű
    Hírek
    Tevékenységek
    Szolgáltatások
    Események
    Rendezvények
    Fotóalbum
    Környezetünk
    Kapcsolatok
    Vendégkönyv
    Történetünk
    Alkotásaink
    Egyesületi tagok
    Archívum

 
Friss hírek
    - Alapszabályunk
    - Új dokumentumok
    - Tagnévsor
    - TÁMOP

Támogatás:SZJA 1% Köszönetnyílvánítás 1%
Támogatónk:

Így látták az ibrányiak

Emberi közösség nélkül egyetlen ember

sem képes a túlélésre” (Dalai láma)

E gondolat jegyében érezzük a Sz.-Sz.-B. Megyei Nyugdíjas Szervezetek Szövetségének összefogó és célt adó koncepcióját, amikor hatalmas egységbe szervezte a megyénk nyugdíjasait.

Az összefogásnak, az összetartozásnak pozitív jegyei nagyon sokoldalúan tükröződnek. E megállapítás hiteles bizonyítéka, hogy Ibrányban negyedik alkalommal rendeztük és szerveztük meg a nyugdíjas egyesületek, nyugdíjas klubok Megyei Nyugdíjas Kulturális Seregszemléjét 2009. június 3-án.

A rendezvényre 560-an jelentkeztek 30 fellépő csoporttal: irodalom (vers, novella előadásával); népdalok, énekkarok, kórusok; néptáncok tiszta forrásból.

A lbrányi Nyugdíjas Egyesület tagjai közösen kézimunka kiállítást rendeztünk fiatalkori munkáinkból, kalocsai hímzések gyönyörű darabjaiból a ILMK aulájában. A kiállítás mottója: „Ilyen ügyesek voltunk!” (Talán szépek és csinosak is? – fiatalon) Örömmel nyugtáztuk, hogy nagy sikere volt a kiállításunknak. A másik meglepetésünk volt a vendégeink számára a horgolt, megvásárolható, általunk készített ajándékok. Mottója: „Az akarásunk és szorgalmunk több mint az erőnk”

A harmadik meglepetésünk minden jelenlevő számára egy-egy szívre írt üzenet: amelyre sokat mondó, gyönyörű idézetek íródtak. A műsort az ILMK fiataljai szervezték: Trencsényi Imre igazgató, Puskás Gyula művelődésszervező, Kiss Sándor hangtechnikus, Bakti László fotós, Tótszegi Zoltán és Kovács Szabolcs, a Rendezvény Service munkatársai.

Bevezetőként Puskás Gyula a közelmúltbeli anyák napja, jelenlegi nagymamák és nagyapák napja alkalmából Máté Péter Ott állsz az út végén című dalával köszöntött mindnyájunkat, nagy sikert és tapsot aratva. Köszönjük, fiatalok, hogy mindig velünk és mellettünk vagytok, számíthatunk Rátok!

Ennyi nagyija senkinek nincs, mint nektek!

A seregszemle, a fellépő csoportok előadása, tartalmi és formai kivitelében minden évben igényesebb. A jól felkészített, felkészült csoportok előadásmódjában benne volt a kortársaink lelkesedése, az együttélés, táncolás, éneklés öröme, a szorgalmas felkészülési órák sikere is.

Örültünk és gyönyörködtünk egymás csoportjainak kulturális tevékenységében. A fellépők előadásmódját formai és tartalmi megjelenését szakmai zsűri értékelte.

A Nyugdíjas Szervezetek Megyei Szövetségének elnöke, Szabó Pál köszönetét és elismerését fejezte ki a fellépőknek, a felkészítőknek, az érdeklődést tanúsító kísérőknek és az ibrányiaknak, a példás szervezésért. Ezután Gyúró Imre, a szövetség tiszteletbeli elnöke köszönő szavai hangzottak el, majd az oklevelek kiosztására került sor. Közös énekléssel búcsúztunk egymástól: „Azért vannak a jó barátok!”

Befejezésül, ugye bocsánatos bűn, ha azt mondom őszintén és elfogulatlanul, hogy az Ibrányi Nyugdíjas Egyesület sárközi lassú, gyors, ugrós tánca volt a legsikeresebb! Legszebb!

Záró mottó: Az ember három korszaka: „ifjúság, felnőtt kor és remekül néz ki” (F. J. S.)

Puskás Gusztávné

(forrás: Ibrányi Hírlap)


Képaláírás: Ízelítő a műsorból

Nyugdíjasélet
A szépkorúak kedvelt folyóirata, mely havonta jelenik meg. Tele hírekkel érdekességekkel.

Főszerkesztő: Erdélyi Tamás
Előfizethető a Szövetség irodájában (1400 Ft éves előfizetői díj) - (A lap indulása: 1995. december)


Generációnk
A nyugdíjasok országos érdekvédelmi folyóirata


Linkajánló
. . .