Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Nyugdíjas Szervezetek Szövetsége
4400 Nyíregyháza Városmajor u. 2. Tel/Fax: 42/414-146               Levél nekünk
A megyei szövetség az egyesületek képviselőit, a nyugdijasokat, a Városmajor u. 2-ben, a Civilházban fogadja. Nyári ügyelet: szerda 9-12-ig. Megközelíthető a 12-es autóbusszal. A megyei elnök elérhető telefonon, a 30/968-6782 számon.
    Főoldal
    Dokumentumok
    Iránytű
    Hírek
    Tevékenységek
    Szolgáltatások
    Események
    Rendezvények
    Fotóalbum
    Környezetünk
    Kapcsolatok
    Vendégkönyv
    Történetünk
    Alkotásaink
    Egyesületi tagok
    Archívum

 
Friss hírek
    - Alapszabályunk
    - Új dokumentumok
    - Tagnévsor
    - TÁMOP

Támogatás:SZJA 1% Köszönetnyílvánítás 1%
Támogatónk:
Bemasíroztak katonadalaikkal

Bemasíroztak katonadalaikkal

Még acélosan cseng a dallam, de az életkort nem lehet letagadni, javarészt 70–80 éves idős katonákból áll a Nyíregyházán jegyzett Fegyveres Erők és Rendvédelmi Szervek Nyugdíjas Klubjának Honvéd népdalköre. Ők azok, akik katonadalcsokorral állnak ki a pódiumra, s mit ad isten, a korosabb nézők velük együtt dúdolják a régen hallott, kedves dallamokat.

Nagy siker volt július 2-án Debrecenben fellépésünk a katonadalok fesztiválján – említi Becző Pál ny. alezredes, a dalkör vezetője. Harminc együttes versenyében az első helyezést (egyetlen szabolcsiként) értük el. Az MN 5. Bocskai István lövészdandár parancsnoka adta át az ezt igazoló díszes kupát. Egyben már meghívtak bennünket a jövő évi fesztiválra is.

Az előzmények azt mutatták, hogy a katonadalosok nem hiába találkoznak hetente a tiszti klubban, a próbahelyiségben. Tavasszal ugyanis Abasáron, a katona- és bordalfesztiválon végeztek az élen.

Bár lehetőség szerint mindent megkapnak a honvédségtől, azonban akaratlanul is érződik a pénzszűke a Fegyveres Erők Nyugdíjas Klubjánál. S bár a dalkör több olyan pályázaton vett részt, ahol legalább az utazás költségeit fedezték, illetve a vendéglátók fizetség gyanánt a szállítást és étkeztetést vállalták.

A jól összekovácsolódott csapat ismét szeretné bevonni a feleségeket is a népdalkör munkájába, elvégre a katonadalok közös előadása a múlt szép évtizedeire is emlékeztet.

Lányi Botond

Pódiumon a vegyeskar a tavaszi abasári fesztiválon


Nyugdíjasélet
A szépkorúak kedvelt folyóirata, mely havonta jelenik meg. Tele hírekkel érdekességekkel.

Főszerkesztő: Erdélyi Tamás
Előfizethető a Szövetség irodájában (1400 Ft éves előfizetői díj) - (A lap indulása: 1995. december)


Generációnk
A nyugdíjasok országos érdekvédelmi folyóirata


Linkajánló
. . .