Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Nyugdíjas Szervezetek Szövetsége
4400 Nyíregyháza Városmajor u. 2. Tel/Fax: 42/414-146               Levél nekünk
A megyei szövetség az egyesületek képviselőit, a nyugdijasokat, a Városmajor u. 2-ben, a Civilházban fogadja. Nyári ügyelet: szerda 9-12-ig. Megközelíthető a 12-es autóbusszal. A megyei elnök elérhető telefonon, a 30/968-6782 számon.
 

A határõrök emlékeztek

Két éve áll a volt Nyírbátori Határőr Igazgatóság udvarán az a kopjafa, amelyet a Nyírbátori Határőr Igazgatóság Nyugdíjasai Egyesület az igazgatósággal azért állított, hogy legyen valahol egy emlékhely, ahol a nyírbátori határőr kerület és jogutódja a határőr igazgatóság működési-illetékességi területén szolgálatot teljesítő - állománykategóriától függetlenül valamennyi elődünknek, halottunknak emlékét a nekik kijáró, őket megillető tisztelettel és méltósággal ápolhassuk a jelen határőrei, az utódok, a még élők. Alig fél év múlva már a megszüntetett önálló magyar Határőrségnek is emlékhelye lett.

Ennél a kopjafánál gyűltek össze immár hagyományosan a határőr nyugdíjas egyesület tagjai, a nyugállományú határőrök, a rendőrség kötelékében szolgálatot teljesítő aktív határrendészek, hogy méltóan megemlékezzenek védőszentjükről, Szent Lászlóról. Emlékezzenek Lászlóra, a magyarok egyik legnagyobb királyára, a lovagra, a bátor férfira, a gyengék és elesettek, a nők gyámolítójára. Lászlóra, a törvényalkotóra – aki Európában az elsők között fogalmazta meg törvényben a határőrök feladatát, kötelességét, valamint felelősségét – és a törvény őrére.

Vincze István nyá. határőr alezredes ünnepi beszédét követően először Szepesi István rendőr dandártábornok, megyei főkapitány – volt határőr igazgató – és Molnár László rendőr ezredes, az MRFK rendészeti igazgatója – az utolsó (megbízott) határőr igazgató Nyírbátorban –, majd Szabó János rendőr ezredes – volt határőr gazdasági igazgatóhelyettes – helyezte el a jogutód szervezet koszorúját.

A Nyírbátori Határőr Igazgatóság Nyugdíjasai Egyesület részéről Janovics János nyá. hőr alezredes, Dankó Lajos nyá. hőr főtörzs/zászlós és Tóth Károly nyá. hőr főtörzs/zászlós koszorúzta meg a határőr kopjafát (lent, a szerző fotóján).

Tanyik József


Nyugdíjasélet
A szépkorúak kedvelt folyóirata, mely havonta jelenik meg. Tele hírekkel érdekességekkel.

Főszerkesztő: Erdélyi Tamás
Előfizethető a Szövetség irodájában (1400 Ft éves előfizetői díj) - (A lap indulása: 1995. december)


Generációnk
A nyugdíjasok országos érdekvédelmi folyóirata