Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Nyugdíjas Szervezetek Szövetsége
4400 Nyíregyháza Városmajor u. 2. Tel/Fax: 42/414-146               Levél nekünk
A megyei szövetség az egyesületek képviselőit, a nyugdijasokat, a Városmajor u. 2-ben, a Civilházban fogadja. Nyári ügyelet: szerda 9-12-ig. Megközelíthető a 12-es autóbusszal. A megyei elnök elérhető telefonon, a 30/968-6782 számon.
    Főoldal
    Dokumentumok
    Iránytű
    Hírek
    Tevékenységek
    Szolgáltatások
    Események
    Rendezvények
    Fotóalbum
    Környezetünk
    Kapcsolatok
    Vendégkönyv
    Történetünk
    Alkotásaink
    Egyesületi tagok
    Archívum

 
Friss hírek
    - Alapszabályunk
    - Új dokumentumok
    - Tagnévsor
    - TÁMOP

Támogatás:SZJA 1% Köszönetnyílvánítás 1%
Támogatónk:
Saját gyönyörûségre, egymás szórakoztatására

Saját gyönyörûségre, egymás szórakoztatására

Nagy híre van a tiszaberceli nyugdíjas-találkozóknak


Nem kellett nagyon gyõzködni azokat a nyugdíjas egyesületeket, csoportokat, amelyek tavaly is itt voltak (az árvíz miatt a sportpályán), s akkor úgy búcsúztak egymástól, hogy az idei nyáron is itt lesz a helyük, megmutatják, hogy az idõs emberben is van tûz, lelkesedés. Mindezt örömmel nyugtázta 2009. augusztus 7-én, csütörtökön Zsíros Antalné, a helyi egyesület vezetõje, a Megyei Nyugdíjas Szövetség alelnöke. Igencsak nézegetni kellett a reggeli esõt, majd a futó felhõket, hogy lehetõleg egyetlen fellépõ se maradjon ki a bemutatkozásról. Végül is ez csak majdnem sikerült, mert a hirtelen jött nyári zivatar elmosta a program szerinti utolsó két mûsorszámot, mi több, attól kellett félni, hogy a fel-feltámadó széllökések akár még balesetet is okozhatnak.

A találkozó létrejötte olyan izgalmas, mint egy modern mese cselekménye. Tiszabercel eddig jószerével arról volt híres, hogy itt született, ehhez kötődött a testőr-költő, Bessenyei György, akinek emlékháza ma is látogatható. A modern mesében pedig az van, hogy a kicsiny, még kétezer lakost sem számláló falu szellemi vezetői összefogtak az innen elszármazottakkal, hogy megmutassák, mire képesek. Sok-sok önkéntes munka, szponzorok támogatása kellett ahhoz, hogy már a megyén kívül is fogalommá váljon a Rétközi Kulturális és Turisztikai Napok programja. Immár tíz esztendeje annak, hogy létrejött ez a nyári program, s nyolcadik alkalommal külön napot szentelnek régiós szinten a Megyei Nyugdíjas Szövetség tagegyesületeinek. A cél, hogy bemutassák egymásnak és a vendégeknek: bizonyos kor után is nagyszerű a közös éneklés öröme, erőt lehet meríteni egymás pódiumra termett produkciójának bemutatásából.

Az idén is izgalommal készültek a fellépésre a népdalkórusok, nem hiányozhattak a versmondók sem. A több ezer nyugdíjas képviselőit köszöntötte a vendéglátó település, Tiszabercel jegyzője, dr. Szilágyi Norbert. Örömmel konstatálta, hogy a rossz időjárási kilátások ellenére több száz érdeklődő látogatott el.

Mindezt megerősítette Hajnal András polgármester, aki az önkormányzati támogatást teremtette meg a nehéz költségvetési idő-szakban is a civilszerveződéseknek. Meg-megújuló energiával, sok önkéntes áldozatos munkával, amit pl. a Barátok Tiszabercelért Egyesület tett azért, hogy felhőtlen jókedvet varázsoljon a rendezvények résztvevőinek arcára.

A vendéglátók nevében Zsíros Antalné örömmel nyugtázta, hogy a Megyei Nyugdíjas Szövetség 22 egyesületének tagjai jöttek el a találkozóra, közülük 17 klub fellépőt is adott.

Csaknem 440-en vagyunk itt, mindnyájunknak kívánok tartalmas időtöltést Bessenyei György szülőhazájában – mondta. Mindezt avatott tolmácsolásban, Mészáros Márta szavalata erősítette meg, aki a költő A Tiszának reggeli gyönyörűsége című versével köszöntötte a nyugdíjasokat.

Az ünnepélyes megnyitó vezető szónoka, Gyúró Imre, a megyei szövetség tiszteletbeli elnöke volt. Tolmácsolta a tavasszal megválasztott elnök, Szabó Pál jókívánságait is, aki műtét utáni lábadozása miatt nem tudott eljönni.

A megyei szövetség nevében gratulálok a nyolcadik alkalommal megrendezett nyugdíjas találkozó részvevőinek. Az itteni egyesület felvállalta a Tisza, a táj szeretetét. Vállalták, hogy bekapcsolódnak a természetvédelembe, a községben a temető rendben tartására – sorolta a tiszteletbeli elnök.

A legjobb helyszínen, a legjobb időben van ez a találkozó – vélekedett a szomszédos település, Gávavencsellő polgármestere, dr. Karakó László, aki mint a megyei közgyűlés frakcióvezetője adta át a közgyűlés jókívánságait. A másik szomszéd, Paszab polgármestere, Tajthy Péter a példát említette, míg Román Demeterné, a nyíregyházi Gondozási Központ igazgatója Iván László dr. professzor 30 pontból álló, az idős emberek életét befolyásoló jó tanácsait ismertette.

Lányi Botond


Nyugdíjasélet
A szépkorúak kedvelt folyóirata, mely havonta jelenik meg. Tele hírekkel érdekességekkel.

Főszerkesztő: Erdélyi Tamás
Előfizethető a Szövetség irodájában (1400 Ft éves előfizetői díj) - (A lap indulása: 1995. december)


Generációnk
A nyugdíjasok országos érdekvédelmi folyóirata


Linkajánló
. . .