Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Nyugdíjas Szervezetek Szövetsége
4400 Nyíregyháza Városmajor u. 2. Tel/Fax: 42/414-146               Levél nekünk
A megyei szövetség az egyesületek képviselőit, a nyugdijasokat, a Városmajor u. 2-ben, a Civilházban fogadja. Nyári ügyelet: szerda 9-12-ig. Megközelíthető a 12-es autóbusszal. A megyei elnök elérhető telefonon, a 30/968-6782 számon.
    Főoldal
    Dokumentumok
    Iránytű
    Hírek
    Tevékenységek
    Szolgáltatások
    Események
    Rendezvények
    Fotóalbum
    Környezetünk
    Kapcsolatok
    Vendégkönyv
    Történetünk
    Alkotásaink
    Egyesületi tagok
    Archívum

 
Friss hírek
    - Alapszabályunk
    - Új dokumentumok
    - Tagnévsor
    - TÁMOP

Támogatás:SZJA 1% Köszönetnyílvánítás 1%
Támogatónk:

Idősek világnapja


Terített asztal, a nyugdíjasokat fogadó zene várta az idős embereket a megye minden részéből az Idősek Világnapja rendezvényére. A 2009. évi rendezvényen – a hagyományoknak megfelelően – több száz érdeklődő szépkorú fogadta el a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Nyugdíjas Szervezetek Szövetsége, valamint a Nyíregyháza és Térsége Nyugdíjas Szövetség meghívását, hogy az esti sötétedésig tartó, színvonalas műsort felvonultató program részesei legyenek.

A vendéglátó megyei önkormányzat nevében Seszták Oszkár elnök bibliai idézettel köszöntötte a megjelenteket. Szólt az időskorúak megbecsüléséről, arról a példáról, amit ők adnak a fiatalabb nemzedéknek.

Csabai Lászlóné nyíregyházi polgármester – mint a másik vendéglátó – azt a fejlődést említette, amelynek részese volt a megyeszékhely. Nyíregyháza a 60 éven felüliek húsz százalékos arányával a fiatal városok közé tartozik, amelynek a népessége más megyeszékhelyekkel ellentétben lényegében nem csökkent az utóbbi húsz évben.

Az ünneplőket köszöntő előadó, dr. Schwarcz Tibor országgyűlési képviselő, a Parlament egészségügyi bizottságának alelnöke a napi gondokról és eredményekről beszélt. Kihívásnak nevezte a fenntartható nyugdíj-rendszert akkor, amikor másfél millió ember csak a minimálbérért fizet járulékot. Szemlélet-változásra van szükség, mert az ellátásban nincs esélyegyenlőség, különösen a kisebb települések esetében. Mindez indokolta az idősügyi stratégia parlamenti elfogadását. Egyre inkább számolni kell az aktív nyugdíjasokkal, törvényben kell szabályozni az idősügyi stratégia tennivalóit.

A megyei szónok, dr. Vágvölgyi János ny. kórház-főigazgató, a megyei és városi szövetség alelnöke megemlítette, hogy idős embernek lenni nem elhatározás, hanem állapot kérdése. Azért is kell odafigyelni ennek a népes rétegnek a közérzetére, mert szövetségein keresztül egyre nagyobb közérdekű tevékenységet folytat.

Szabó Pál, a megyei szövetség elnöke zárszavában hangsúlyozta, érdemes összefogni, közösen dolgozni az idős emberekért a 11 országos nyugdíjas szervezetnek. Fontosnak tartotta, hogy a megyei szövetség kidolgozott egy olyan stratégiát, mely a gazdasági válság ellenére bizakodóvá teszi az idős embereket, akik a civil mozgalmakon keresztül hallatják szavukat. Az olyan rendezvények, mint a tiszaberceli, immár hagyományossá vált nyugdíjas találkozó, az egyesületek hagyományőrző tevékenysége mutat példát.

A köszöntők után előbb a legfiatalabbak adtak műsort a nagymamáknak és nagyapáknak, majd a délutáni baráti beszélgetések mellett a Bálint Pál adta zenés, táncos mulatsággal múlatták az időt.

Nyugdíjasélet
A szépkorúak kedvelt folyóirata, mely havonta jelenik meg. Tele hírekkel érdekességekkel.

Főszerkesztő: Erdélyi Tamás
Előfizethető a Szövetség irodájában (1400 Ft éves előfizetői díj) - (A lap indulása: 1995. december)


Generációnk
A nyugdíjasok országos érdekvédelmi folyóirata


Linkajánló
. . .