Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Nyugdíjas Szervezetek Szövetsége
4400 Nyíregyháza Városmajor u. 2. Tel/Fax: 42/414-146               Levél nekünk
A megyei szövetség az egyesületek képviselőit, a nyugdijasokat, a Városmajor u. 2-ben, a Civilházban fogadja. Nyári ügyelet: szerda 9-12-ig. Megközelíthető a 12-es autóbusszal. A megyei elnök elérhető telefonon, a 30/968-6782 számon.
 
Program rövid leírása

Észak-alföldi összefogás


A program rövid leírása


A szabolcsi szövetség egy eredményes pályázat révén tudta bemutatni, hogy milyen régiós program mentén lehet az időskorúak aktivitását kihasználni. Ebből idézünk:

Szövetségünk álláspontja szerint a közigazgatás mellett a civil szervezetek részére is indokolttá válik a régióhoz tartozó szervezetek összefogása, müködésük koordinálása. Ezért az Észak- alföldi Régió három Nyugdíjas Szövetsége 2006. május 27-én együttmüködési megállapodást kötött.

A program célja, hogy a résztvevő szervezetek és meghívott szakemberek tudásukat és erőforrásaikat egymással megosszák, egy olyan regionális projekt keretében, melyben minden résztvevő és a helyi közösség is egyaránt fejlődik.

A cél elérése érdekében a megyeszékhelyeken kerekasztal megbeszéléseket szervezünk, három témakör köré csoportosítva – fogyasztóvédelem, környezetvédelem, az időskorúak érdekvédelme, az időseket közvetlenül érintő jogszabályok. A környezetvédelemi témakört egy ökogazdálkodási ismeretszerző tanulmányúttal egészítjük ki. A projektet a záró konferenciával, és a kiadvány megjelentetésével, terjesztésével zárjuk. Ez a két elem biztosítja a program multiplikátor hatását.


Nyugdíjasélet
A szépkorúak kedvelt folyóirata, mely havonta jelenik meg. Tele hírekkel érdekességekkel.

Főszerkesztő: Erdélyi Tamás
Előfizethető a Szövetség irodájában (1400 Ft éves előfizetői díj) - (A lap indulása: 1995. december)


Generációnk
A nyugdíjasok országos érdekvédelmi folyóirata