Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Nyugdíjas Szervezetek Szövetsége
4400 Nyíregyháza Városmajor u. 2. Tel/Fax: 42/414-146               Levél nekünk
A megyei szövetség az egyesületek képviselőit, a nyugdijasokat, a Városmajor u. 2-ben, a Civilházban fogadja. Nyári ügyelet: szerda 9-12-ig. Megközelíthető a 12-es autóbusszal. A megyei elnök elérhető telefonon, a 30/968-6782 számon.
    Főoldal
    Dokumentumok
    Iránytű
    Hírek
    Tevékenységek
    Szolgáltatások
    Események
    Rendezvények
    Fotóalbum
    Környezetünk
    Kapcsolatok
    Vendégkönyv
    Történetünk
    Alkotásaink
    Egyesületi tagok
    Archívum

 
Friss hírek
    - Alapszabályunk
    - Új dokumentumok
    - Tagnévsor
    - TÁMOP

Támogatás:SZJA 1% Köszönetnyílvánítás 1%
Támogatónk:

A város, ahol élünk”


A Nyíregyháza és Térsége Nyugdíjas Szövetség a Horizont Szociális és Humán Közhasznú Egyesülettel karöltve nagyszerű, több generációs várostörténeti és -ismereti vetélkedőt szervezett 2009. november 6-án. Tizenöt nyugdíjas egyesület válogatott csapata készült fel könyvekből, városnéző sétákon a megyeszékhely ismeretéből, kiegészülve egy-egy felső tagozatos általános iskolással, akinek az volt a feladata, hogy két rajzával mutassa be az általa legszebbnek, legérdekesebbnek tartott két épületet, majd erről a szóban is adjon ismertetést. Aztán hét fordulón át, különböző kérdéscsoportok megválaszolásával, képek felismerésével és tesztlapok, totók kitöltésével folyt a vetélkedő a pontokért.

A Westsik Vilmos Élelmiszeripari Szakközépiskola és Szakiskola pazar környezetet nyújtó aulájában a csapatokat kísérő egyesületi tagok is helyet kaptak, szurkoltak – sok kérdésnél maguk is meggyőződhettek arról, mennyire ismerik Nyíregyházát. A feladatok valóban igen fogósak voltak, ezt a csapatok pontszámainak szóródása is jól mutatta. A Nagy László alpolgármester, dr. Bihari Albertné, könyvtárigazgató-helyettes, Ilyés Gábor helytörténész, Szabó Pál, megyei és Csiszárné dr. Szabó Gabriella városi nyugdíjas elnök, valamint Takács Tiborné dr. Fonalka Erzsébet jogtanácsos összetételű zsűri alaposan megdolgozott az eredmények elbírálásánál és összegzésénél. Az első helyezett a Holdfény Nyugdíjas Egyesület csapata (dr. Gergely Piroska, Morgenthál Lászlóné, Szőllősi Ferenc és Tornai Balázs) 133 pontot gyűjtött, második lett a Dialóg Közhasznú Nyugdíjas Egyesület 125 és harmadik a Belvárosi Nyugdíjas Klub csapata 123 ponttal. A győztesek szép jutalmakat, s a többi résztvevő is ajándékokat kapott.

A vetélkedő előkészítését, szervezését, a teljes program kidolgozását a Horizont Egyesület végezte Marik Sándorné vezetésével, NCA Ezüstprog-pályázati támogatással. Tagjai közül sokan dolgoztak azon, hogy a rendezvény jó hangulatú, szervezett és színvonalas legyen, főként Mazák Györgyné, Szabó Anna és Vizler Emilné és mások. A Nyíregyháza és Térsége Nyugdíjas Szövetség Takács Tiborné dr.-t és Virág Gyulánét bízta meg a kapcsolattartással, a munka koordinálásával, akik végig együttműködtek a szervezőkkel, segítették a munkát, folyamatosan „naprakészek” voltak az előkészítés helyzetéről. A délután hangulatát Majchrovics Jánosné és Géczi Ferencné szavalatai is fokozták. A szervezőknek és a csapatok mindegyikének szívből gratulálunk!

Kép és szöveg: Erdélyi TamásNyugdíjasélet
A szépkorúak kedvelt folyóirata, mely havonta jelenik meg. Tele hírekkel érdekességekkel.

Főszerkesztő: Erdélyi Tamás
Előfizethető a Szövetség irodájában (1400 Ft éves előfizetői díj) - (A lap indulása: 1995. december)


Generációnk
A nyugdíjasok országos érdekvédelmi folyóirata


Linkajánló
. . .