Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Nyugdíjas Szervezetek Szövetsége
4400 Nyíregyháza Városmajor u. 2. Tel/Fax: 42/414-146               Levél nekünk
A megyei szövetség az egyesületek képviselőit, a nyugdijasokat, a Városmajor u. 2-ben, a Civilházban fogadja. Nyári ügyelet: szerda 9-12-ig. Megközelíthető a 12-es autóbusszal. A megyei elnök elérhető telefonon, a 30/968-6782 számon.
 

A méltányossági nyugdíjemelés feltételeirõl

A méltányossági nyugdíjemelés annak a nyugellátásban részesülő, öregségi nyugdíjkorhatárt elérő vagy rokkant személynek engedélyezhető, akinél a nyugellátás és az esetleges rendszeres pénzellátás együttes havi összege nem haladja meg a 65 000 forintot. Nem engedélyezhető méltányossági nyugdijemelés annak a személynek, akinél a nyugellátás megállapításától és a korábbi méltányossági nyugdijemeléstől számítva még nem telt el 3 év.

Az emelés összege nem haladhatja meg az öregségi teljes nyugdíj mindenkori legkisebb összegének jelenleg 28 500 Ft) 25 százalékát, de nem lehet kevesebb 10 százalékánál.

A kérelmet a Nyugdíjbiztostási Igazgatósághoz kell benyújtani, Nyíregyháza Szabadság tér 4. sz., az igazgatóság ügyfélszolgálatán kapható nyomtatvány kitöltése útján. (T. T. dr.)

Nyugdíjasélet
A szépkorúak kedvelt folyóirata, mely havonta jelenik meg. Tele hírekkel érdekességekkel.

Főszerkesztő: Erdélyi Tamás
Előfizethető a Szövetség irodájában (1400 Ft éves előfizetői díj) - (A lap indulása: 1995. december)


Generációnk
A nyugdíjasok országos érdekvédelmi folyóirata