Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Nyugdíjas Szervezetek Szövetsége
4400 Nyíregyháza Városmajor u. 2. Tel/Fax: 42/414-146               Levél nekünk
A megyei szövetség az egyesületek képviselőit, a nyugdijasokat, a Városmajor u. 2-ben, a Civilházban fogadja. Nyári ügyelet: szerda 9-12-ig. Megközelíthető a 12-es autóbusszal. A megyei elnök elérhető telefonon, a 30/968-6782 számon.
    Főoldal
    Dokumentumok
    Iránytű
    Hírek
    Tevékenységek
    Szolgáltatások
    Események
    Rendezvények
    Fotóalbum
    Környezetünk
    Kapcsolatok
    Vendégkönyv
    Történetünk
    Alkotásaink
    Egyesületi tagok
    Archívum

 
Friss hírek
    - Alapszabályunk
    - Új dokumentumok
    - Tagnévsor
    - TÁMOP

Támogatás:SZJA 1% Köszönetnyílvánítás 1%
Támogatónk:

Adventi várakozás


Hagyományos adventi koszorúkészítés közben, igazi karácsonyváró hangulatban hallgattuk meg dr. Drótosné Nagy Ágnes gondolatait a Sóstófürdői Nyugdíjasok Közösségében (részletek)

Mennyi minden van a várakozásban. Mennyi féltés, mennyi gondoskodó szeretet. … A szeretettel várakozó ember békességes, nem türelmetlen, nem hazug és álságos. A feszültséggel teli várakozás nem adventi várakozás. Az adventi várakozás békességes, az emberi jóakarat vezérli.

Aki a karácsonyi üzenetet szomjazza, annak megfelelően rá kell készülnie a nagy találkozásra. Ahhoz, hogy eljöjjön a karácsony, nyugodt készülődés kell, hogy megelőzze. Hogy adventi készülődésünk ne legyen hiábavaló, nekünk is tenni kell valamit. Fel kell készülnünk a karácsony fogadására! …

Ha a házamat fenyőágakkal, gyertyákkal, égőkkel és és csilingelő harangocskákkal díszítem fel, de a családomra nincs időm, nem vagyok egyéb mint díszlettervező. Ha a konyhában fáradozom, karácsonyi süteményeket sütök kilószámra, ízletes ételeket főzök, és a karácsonyi vacsorához csodálatos asztalt terítek, de a családomra nincs időm, nem vagyok egyéb mint szakácsnő.

A szeretet hagyja a takarítást, a lakásdíszítést és megcsókolja házastársát, megöleli gyermekét. A szeretet barátságos az idő szűke ellenére is. A szeretet nem kiált rá a gyerekekre, hogy menjenek már az útból, hanem hálás érte, hogy vannak és útban tudnak lenni. S ha leülünk a szépen megterített asztalhoz, együtt azokkal, akikhez tartozunk s akik hozzánk tartoznak, a meghitt beszélgetésekkor rendjén mellénk ülnek emlékeinkben elhunyt szeretteink is…”

Az élményt megosztotta

az olvasóival:

Szabó Gáborné ny. pedagógus


Nyugdíjasélet
A szépkorúak kedvelt folyóirata, mely havonta jelenik meg. Tele hírekkel érdekességekkel.

Főszerkesztő: Erdélyi Tamás
Előfizethető a Szövetség irodájában (1400 Ft éves előfizetői díj) - (A lap indulása: 1995. december)


Generációnk
A nyugdíjasok országos érdekvédelmi folyóirata


Linkajánló
. . .