Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Nyugdíjas Szervezetek Szövetsége
4400 Nyíregyháza Városmajor u. 2. Tel/Fax: 42/414-146               Levél nekünk
A megyei szövetség az egyesületek képviselőit, a nyugdijasokat, a Városmajor u. 2-ben, a Civilházban fogadja. Nyári ügyelet: szerda 9-12-ig. Megközelíthető a 12-es autóbusszal. A megyei elnök elérhető telefonon, a 30/968-6782 számon.
 
Kulturális bemutatkozás Kabán

Szomszédolás Ibrányban


Október 22-én újabb klubtalálkozóra került sor a rétközi nyugdíjas egyesületek összefogása eredményeként. Ezúttal a szépen fejlődő kisvárosba, Ibrányba hívta meg őket Fekete Sándorné, az ibrányi Nyugdíjas Egyesület elnöke és Berencsi Béla polgármester. El is jöttek Szabolcs, Balsa, Gávavencsellő, Nagyhalász, Buj, Tiszabercel nyugdíjasai, volt, akiket polgármesterük is elkísért, bár az ünnep előestje miatt többen távol maradtak. Részt vett viszont a találkozón a térség országgyűlési képviselője, Juhász Ferenc, és a Megyei Nyugdíjas Szövetség elnöke képviseletében (Szabó Pál Kabán volt) Sitku János.

Az örökifjú Irénke, Puskás Gusztávné változatos és érdekes műsort állított össze, amelyben vidám jelenet, tanulságos vers, és az énekkar szívhez szóló köszöntése követték egymást. Nem véletlenül hivatkozott arra a képviselő, amit ők énekeltek (Koncz Zsuzsa után): „Arra gondolok, néked mit adhatok, / Minek örülnél és örökké magadnál tarthatod: / Itt a két kezem, ez van nekem, / Tudod jól, ezt adom, ez mindenem!” – Igen ez a legfontosabb – mondta Juhász Ferenc –, hogy adják tovább a fiataloknak a kezük ügyességét, gondosságát, a szeretetüket, az ifjabb nemzedék örömére és épülésére!

A műsort közös ebéd követte, majd estig beszélgettek, nótáztak, táncoltak a háziak és a vendégek. (E. T.)Nyugdíjasélet
A szépkorúak kedvelt folyóirata, mely havonta jelenik meg. Tele hírekkel érdekességekkel.

Főszerkesztő: Erdélyi Tamás
Előfizethető a Szövetség irodájában (1400 Ft éves előfizetői díj) - (A lap indulása: 1995. december)


Generációnk
A nyugdíjasok országos érdekvédelmi folyóirata