Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Nyugdíjas Szervezetek Szövetsége
4400 Nyíregyháza Városmajor u. 2. Tel/Fax: 42/414-146               Levél nekünk
A megyei szövetség az egyesületek képviselőit, a nyugdijasokat, a Városmajor u. 2-ben, a Civilházban fogadja. Nyári ügyelet: szerda 9-12-ig. Megközelíthető a 12-es autóbusszal. A megyei elnök elérhető telefonon, a 30/968-6782 számon.
    Főoldal
    Dokumentumok
    Iránytű
    Hírek
    Tevékenységek
    Szolgáltatások
    Események
    Rendezvények
    Fotóalbum
    Környezetünk
    Kapcsolatok
    Vendégkönyv
    Történetünk
    Alkotásaink
    Egyesületi tagok
    Archívum

 
Friss hírek
    - Alapszabályunk
    - Új dokumentumok
    - Tagnévsor
    - TÁMOP

Támogatás:SZJA 1% Köszönetnyílvánítás 1%
Támogatónk:
Kulturális bemutatkozás Kabán

Tízéves jubileumi ünnepség

a nagyhalászi Őszirózsa Nyugdíjas Egyesületnél, október 1-jén. Benedek Sándorné elnök köszöntötte a vendégeket: Szabó Pált, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Nyugdíjas Szervezetek Szövetségének elnökét, Nagyhalász polgármesterét, Orosz Károlyt és jegyzőjét dr. Laczják Istvánt, az önkormányzati képviselőket, az intézményeik vezetőit és munkatársait, Petró Lászlót, a Csuha Antal Általános Iskola igazgatóját, a két szakácsot, Együd Józsefet és Szabó Lászlót, valamint Oláhné Szilágyi Máriát, a művelődési ház dolgozóját. A nyugdíjas egyesületi vendégek: Aprófalva Nagyhalász-Homoktanya elnöke, Puskár Imre, Baktalórántháza elnöke, Kenéz András, Buj elnöke, Németh Erzsébet, Ibrány elnöke, Fekete Sándorné, a nyíregyházi Konzervgyári Egyesület elnöke, Juhászné Marika, Paszab elnöke, Kovácsné Tar Ilona, Ramocsaháza elnöke, Vári Zoltán, Tiszatelek elnöke, Tóth Lászlóné és Tiszarád asszonyai, ahol most van alakulóban a klub.

A nagyhalászi művelődési ház indította el a nyugdíjas klubot, aminek vezetésére engem kért fel Oláhné Marika. Megalakulásunk után, egy időben létszámunk 45 fő volt. Ma már kevesebben vagyunk, a régi tagok kiöregedtek, lemorzsolódtak, elfogytak. Örömmel nyugtázom, ha kevesen is vagyunk, de örömmel és szívesen járunk havonta a klubestékre. A klubunkban van népdalénekes, versmondó, énekkar, tánccsoport. Városunk rendezvényein, a Nagy-Halász Fesztiválon, majálison, városnapon, a Rétközi Vásáron, ünnepélyeken aktívan részt veszünk.

Vannak vállalkozóink, akik anyagi támogatással vagy egy vacsorameghívással kedveskednek a klub tagjainak. Köszönjük az irántunk érzett jóindulatukat, tiszteletüket ezeknek az embereknek.

Május 28-án városunk adott otthont az egyesületünk szervezésében megvalósult, a Nyugdijas Szervezetek Megyei Szövetségének kulturális bemutatójának, amin 27 egyesület, klub lépett fel.

A kulturális műsorban a Tündérkert Óvoda óvodásai táncoltak botos táncot. Majd következett a Tomsits Rudolf A. M. 1. diákjainak táncegyüttese és a Csuha Antal Általános Iskola tanulóinak verse. Ezt követően Szabó Józsefné nyugdíjas tanárnő mondott verset „Idősekről, időseknek”. Mindezek után finom vacsorával kedveskedtünk meghívott vendégeinknek.

Benedek Sándorné, az Őszirózsa Nyugdíjas Egyesület elnöke


Nyugdíjasélet
A szépkorúak kedvelt folyóirata, mely havonta jelenik meg. Tele hírekkel érdekességekkel.

Főszerkesztő: Erdélyi Tamás
Előfizethető a Szövetség irodájában (1400 Ft éves előfizetői díj) - (A lap indulása: 1995. december)


Generációnk
A nyugdíjasok országos érdekvédelmi folyóirata


Linkajánló
. . .