Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Nyugdíjas Szervezetek Szövetsége
4400 Nyíregyháza Városmajor u. 2. Tel/Fax: 42/414-146               Levél nekünk
A megyei szövetség az egyesületek képviselőit, a nyugdijasokat, a Városmajor u. 2-ben, a Civilházban fogadja. Nyári ügyelet: szerda 9-12-ig. Megközelíthető a 12-es autóbusszal. A megyei elnök elérhető telefonon, a 30/968-6782 számon.
    Főoldal
    Dokumentumok
    Iránytű
    Hírek
    Tevékenységek
    Szolgáltatások
    Események
    Rendezvények
    Fotóalbum
    Környezetünk
    Kapcsolatok
    Vendégkönyv
    Történetünk
    Alkotásaink
    Egyesületi tagok
    Archívum

 
Friss hírek
    - Alapszabályunk
    - Új dokumentumok
    - Tagnévsor
    - TÁMOP

Támogatás:SZJA 1% Köszönetnyílvánítás 1%
Támogatónk:
Kulturális bemutatkozás Kabán

A nagy kirándulás

Kihasználva az ősz kellemes időjárását, az Újfehértói Aranyősz Nyugdíjas Egyesület és az Újfehértói SZOSZOK Idősek Klubjának tagjai közös kirándulással töltöttek el egy szép napot a fővárosban. Elsőként a Mátyás-templomot tekintettük meg. Századokon keresztül nem Mátyás-templomként, hanem budavári Nagyboldogasszony-templom néven volt ismeretes, mely kiemelkedő helye a Mária-tiszteletnek és történelmi nagyjaink hódolatának. Kegyhellyé 1686-ban vált, zarándokoknak az év bármely napján nyitva áll.

Következő állomásunk az Országház látogatása volt, mert a csoport nagy része még nem látta. Impozáns látványt nyújtott a Parlament legnagyobb belső terébe vezető út a főlépcsőn. Lehetőségünk volt megnézni hol ülésezik az Országgyűlés, hol szavaznak a törvényekről. A Duna hídjáról újból vissza-visszatekintve már el sem tudtuk képzelni a Duna-partot.

Tele élményekkel, csodálattal hagytuk el a fővárost. Perceken belül jó étvággyal, vidáman fogyasztottuk el az öt tepsi süteményt.

A késő délutáni órákban értünk Gödöllőre. A magyarországi kastélyépítészet egyik legjelentősebb, méreteiben is impozáns műemlék együttesének építtetője Grassalkovich Antal gróf. 1867-ben vásárlás révén a koronajavak állományába került, és a mindenkori magyar uralkodó pihenő rezidenciájául jelölték ki. Különösen Erzsébet királyné (1837–1898) tartózkodott szívesen Gödöllőn, ahol magyar környezete mély szeretettel vette körül, ezért Sissy Kastélyként is emlegetik a látogatók.

Késő esti órákban érkeztünk meg Újfehértóra. Vidáman, nevetve tettük fel egymásnak a kérdéseket, mikor megyünk legközelebb? – már terveztük a következő kirándulást.

Tamás LászlónéNyugdíjasélet
A szépkorúak kedvelt folyóirata, mely havonta jelenik meg. Tele hírekkel érdekességekkel.

Főszerkesztő: Erdélyi Tamás
Előfizethető a Szövetség irodájában (1400 Ft éves előfizetői díj) - (A lap indulása: 1995. december)


Generációnk
A nyugdíjasok országos érdekvédelmi folyóirata


Linkajánló
. . .