Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Nyugdíjas Szervezetek Szövetsége
4400 Nyíregyháza Városmajor u. 2. Tel/Fax: 42/414-146               Levél nekünk
A megyei szövetség az egyesületek képviselőit, a nyugdijasokat, a Városmajor u. 2-ben, a Civilházban fogadja. Nyári ügyelet: szerda 9-12-ig. Megközelíthető a 12-es autóbusszal. A megyei elnök elérhető telefonon, a 30/968-6782 számon.
    Főoldal
    Dokumentumok
    Iránytű
    Hírek
    Tevékenységek
    Szolgáltatások
    Események
    Rendezvények
    Fotóalbum
    Környezetünk
    Kapcsolatok
    Vendégkönyv
    Történetünk
    Alkotásaink
    Egyesületi tagok
    Archívum

 
Friss hírek
    - Alapszabályunk
    - Új dokumentumok
    - Tagnévsor
    - TÁMOP

Támogatás:SZJA 1% Köszönetnyílvánítás 1%
Támogatónk:
„Kedves Márti

Nyugdíjas EXPO 2011

Nem volt haszon nélküli az idei Nyugdíjas EXPO felkeresése november 25–27-én. Egyrészt bemutatkozás volt ország-világ előtt az ott szerepelt együtteseinknek, másrészt számos olyan árucikk, szolgáltatás, egészségügyi segítő-szűrő szolgálat megismerésére nyílt ablak, amilyenekkel itthon nem, vagy alig találkozunk. Nem is vállalkozom ezek bemutatására, csak azzal foglalkozom itt, amit magam láttam. Egyesületeink, az ibrányiak és a sényőiek szombati szerepléséről januári számunkban adunk képet.

Felfigyeltem a házi jelzőrendszert népszerűsítő bemutatókra. Az egyik egy telefonkészülékből és a karra csatlakoztatható vészjelző (SOS) gombból áll. Telepítéséhez egyszeri, nem túl nagy összegű, és havi távfelügyeleti díjat kell fizetni. ( www.bgh.hu/sos, telefon: 1/4333 000) Nagyobb beruházás az e-PATRONUS segélyhívó és kommunikációs készüléke, viszont nincs távfelügyeleti díj. (www.e-patronus.com)

A Nyugdíjaséletből tudjuk, hogy csak a hazai és főként Erdélybe vagy Kárpátaljára irányuló nyugdíjaskirándulások érdeklik tagságunkat. Itt, az EXPO-n sokkal szélesebb a kínálat. Nem csak Ciprusra, Máltára vagy Szlovéniába csalogatják a nyugdíjasokat, de felhívják például a figyelmet a szomszédos Szlovákia szépséges hegyeire, városaira, barlangjaira. Magam is ajánlanám ezeket, bár meggondolandó, hogy a mai euró–forint-árfolyam mellett mire vállalkozhatunk.

A NYOSZ sátoránál régi ismerősünk, Jankovits György felesége, Marika fogadott. Ő adta kezembe a Nyugdíjasok kalendáriumát (l. a 16. oldalt!), melynek meggyőződhettem gazdag tartalmáról. Velük szemben egy könyves sátornál Nagy Natália állított meg. Kedvesen ajánlotta mesekönyveit, s nem is tudtam ellenállni, hogy legkisebb unokámnak ne dedikáltassak vele egy példányt. S különösen jólesett, hogy kedves hangján (emlékeznek a L’art pour l’art-kabaréra?) fel is olvasott belőle. Ráadásul egy slágerlemezét és aforizmagyűjteményét is megkaptam, illetve vettem (l. a 15. oldalt!). Az életjáradékot ajánlgató ügynöktől viszont mielőbb igyekeztem megszabadulni. Most ennyit!    (E. T.)
Nyugdíjasélet
A szépkorúak kedvelt folyóirata, mely havonta jelenik meg. Tele hírekkel érdekességekkel.

Főszerkesztő: Erdélyi Tamás
Előfizethető a Szövetség irodájában (1400 Ft éves előfizetői díj) - (A lap indulása: 1995. december)


Generációnk
A nyugdíjasok országos érdekvédelmi folyóirata


Linkajánló
. . .