Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Nyugdíjas Szervezetek Szövetsége
4400 Nyíregyháza Városmajor u. 2. Tel/Fax: 42/414-146               Levél nekünk
A megyei szövetség az egyesületek képviselőit, a nyugdijasokat, a Városmajor u. 2-ben, a Civilházban fogadja. Nyári ügyelet: szerda 9-12-ig. Megközelíthető a 12-es autóbusszal. A megyei elnök elérhető telefonon, a 30/968-6782 számon.
    Főoldal
    Dokumentumok
    Iránytű
    Hírek
    Tevékenységek
    Szolgáltatások
    Események
    Rendezvények
    Fotóalbum
    Környezetünk
    Kapcsolatok
    Vendégkönyv
    Történetünk
    Alkotásaink
    Egyesületi tagok
    Archívum

 
Friss hírek
    - Alapszabályunk
    - Új dokumentumok
    - Tagnévsor
    - TÁMOP

Támogatás:SZJA 1% Köszönetnyílvánítás 1%
Támogatónk:
Túl a küszöbön

Túl a küszöbön....

Átléptük az új esztendő, 2013 küszöbét. Örüljön a szív, az értelem, a test, és a lélek, amely, aki elérte, hogy élve átléphette. Sajnos sok búcsúztatás volt 2012-ben; ők örök nyugalomba vonultak közülünk, őrizzük emléküket (dr. Vágvölgyi János, Hejzer György, Becző Pál, Tamási Sándor és még sokan mások). Elmúlt már az év, 2012 is. Jelszavunk az összefogás, a közösségi élet szorgalmazása volt. Az országos és a megyei, valamint a helyi települési egyesületek rendezvényei, a terveink alapján, sikerrel valósultak meg, a nehézségek és váratlan körülmények ellenére.

Későn írták ki a pályázatokat, a szűkmarkú elbírálásuk után az egyesületek és szövetségeink is nehéz helyzetbe kerültek. A helyi önkormányzati támogatások szintén csökkentek vagy elmaradtak. Az „összefogás” segített mégis megtartani a tervezett találkozásokat. A Régiós Kulturális Bemutató; a Megyei Nyugdíjas Találkozó – Sényőn –, az Idősek Világnapja, az Idősek Karácsonya maradandó emlékei az évnek, a résztvevők örömére. Az előadók mondatai, biztató, nyugtató és „elismerő” szavai hallatán elfeledtük a nehézségeket, és folytattuk, folytatjuk szorgalmas munkánkat, a jelszó jegyében, mely változatlan; összefogás; egymás segítése!

A 2013. évi rendezvények és közösségi találkozások, képzések tervét, az országos rendezvények naptárát, rendjét el kellett készíteni, a működési pályázathoz mellékletként csatolni. A tervet az év első hónapja során véglegesíteni kell – helyszínek, termek biztosítása, költségek tervezése, támogatási ígéretek megszerzése, stb.

Tisztelt Nyugdíjas Társaim! Kedves Olvasóink!

A Nyugdíjasélet c. lapunk megléte, további terjesztése nagy feladat. Sikere az Önök hozzáállásán, támogatásán múlik. 18 éves ez a lap, felnőtt, megérett arra, hogy éljen, tegyék erőssé! Egyesületeink vezetői – mire ez az újság olvasóink kezébe kerül – már megkapták az év első körlevelét és mellékleteit. Sok információt és feladatot tartalmaz. Február végén lesz az első ez évi közgyűlés, Fórum, amelyen az éves beszámolók után, ez évi terveinket kell elfogadni, véglegesíteni.

Legyen sok közös, kellemes élményünk, békesség, egyetértés az új évben. Legyen biztonság, személyi és anyagi, és a legfontosabb: legyen egészség. A kívánság, még az akarat is „még nem elég”. Hogy az meglegyen, azért „tenni, de tenni kell”! Bízzunk, és tegyünk közösen, az összefogásban rejlik az erő.

Nyugdíjas társainknak, olvasóinknak, családjaiknak sikeres, békés, új esztendőt kívánok!

Szabó Pál elnök

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei

Nyugdíjas Szervezetek Szövetsége

Nyugdíjasélet
A szépkorúak kedvelt folyóirata, mely havonta jelenik meg. Tele hírekkel érdekességekkel.

Főszerkesztő: Erdélyi Tamás
Előfizethető a Szövetség irodájában (1400 Ft éves előfizetői díj) - (A lap indulása: 1995. december)


Generációnk
A nyugdíjasok országos érdekvédelmi folyóirata


Linkajánló
. . .