Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Nyugdíjas Szervezetek Szövetsége
4400 Nyíregyháza Városmajor u. 2. Tel/Fax: 42/414-146               Levél nekünk
A megyei szövetség az egyesületek képviselőit, a nyugdijasokat, a Városmajor u. 2-ben, a Civilházban fogadja. Nyári ügyelet: szerda 9-12-ig. Megközelíthető a 12-es autóbusszal. A megyei elnök elérhető telefonon, a 30/968-6782 számon.
    Főoldal
    Dokumentumok
    Iránytű
    Hírek
    Tevékenységek
    Szolgáltatások
    Események
    Rendezvények
    Fotóalbum
    Környezetünk
    Kapcsolatok
    Vendégkönyv
    Történetünk
    Alkotásaink
    Egyesületi tagok
    Archívum

 
Friss hírek
    - Alapszabályunk
    - Új dokumentumok
    - Tagnévsor
    - TÁMOP

Támogatás:SZJA 1% Köszönetnyílvánítás 1%
Támogatónk:
A főszerkesztő monológja

A főszerkesztő monológja

Csatlakozva elnökünknek a 2. oldalon található értékeléséhez és programtervéhez, hadd szóljak dióhéjban lapunk, a nem véletlenül népszerű és az országos nyugdíjas mozgalomban is elismert Nyugdíjasélet helyzetéről, gondjairól és feladatairól. E számunkkal beléptünk a 18. évfolyamunkba. Minden igyekezetünk ellenére „belterjes” havi folyóirat maradt, sőt példányszáma évről-évre csökkent. Ennek nyilvánvaló oka hűséges olvasóink anyagi helyzetének romlása, az előfizetők számának csökkenése.

Sok gondot okoz az is, hogy nehézkes a lap eljutása különösen vidéki olvasóinkhoz. Így aztán elvész írásaink, tájékoztatóink időszerűsége, hiszen kit érdekel a karácsonyi jókívánság január végén? Így azon sem csodálkozunk már, hogy rendszeres cikkíróink körén kívül – akik többnyire email-ezni is tudnak – újabb írásokat alig kapunk. Inkább küldik a napi- vagy hetilapoknak. Pedig az egyesületeink életéről szóló beszámolók képezték és fogják is adni legfontosabb rovatunk tartalmát, hiszen ezekből meríthetnek leginkább ötleteket egyesületeink működésükhöz.

Ha nem volna a nyomdánk vezetőinek segítőkészsége, bizony bajba kerülne kiadványunk színvonala, színessége is. Így sem tudunk vetélkedni számos, akár reklámlap minőségével, de nem is ez a célunk! Néhány kisebb hirdetés vagy a keresztrejtvények jutalmának biztosítása nem sokat segít. A pályázatok alig csurranó-cseppenő forrása pedig szinte megoldhatatlan helyzetet teremtett.

Néhány tervünk megvalósítása a közeljövőben e gondok megoldását szeretné elősegíteni. Erről később! És számítunk hű olvasóink javaslataira, ötleteire is. A legfontosabb azonban az volna, ha egyesületeink erősödnének, például olyan támogatásokkal, mint az előző oldalon olvasható geszterédi példa mutatja! (Erdélyi)

A képhez: A főszerkesztőt munkásságáért a Nyugdííjasok Országos Szövetsége elnöksége díszoklevelével tüntette ki, melyet december 12-én Budapesten Némethné Jankovics Györgyi adott át Erdélyi Tamásnak.

Nyugdíjasélet
A szépkorúak kedvelt folyóirata, mely havonta jelenik meg. Tele hírekkel érdekességekkel.

Főszerkesztő: Erdélyi Tamás
Előfizethető a Szövetség irodájában (1400 Ft éves előfizetői díj) - (A lap indulása: 1995. december)


Generációnk
A nyugdíjasok országos érdekvédelmi folyóirata


Linkajánló
. . .