Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Nyugdíjas Szervezetek Szövetsége
4400 Nyíregyháza Városmajor u. 2. Tel/Fax: 42/414-146               Levél nekünk
A megyei szövetség az egyesületek képviselőit, a nyugdijasokat, a Városmajor u. 2-ben, a Civilházban fogadja. Nyári ügyelet: szerda 9-12-ig. Megközelíthető a 12-es autóbusszal. A megyei elnök elérhető telefonon, a 30/968-6782 számon.
    Főoldal
    Dokumentumok
    Iránytű
    Hírek
    Tevékenységek
    Szolgáltatások
    Események
    Rendezvények
    Fotóalbum
    Környezetünk
    Kapcsolatok
    Vendégkönyv
    Történetünk
    Alkotásaink
    Egyesületi tagok
    Archívum

 
Friss hírek
    - Alapszabályunk
    - Új dokumentumok
    - Tagnévsor
    - TÁMOP

Támogatás:SZJA 1% Köszönetnyílvánítás 1%
Támogatónk:
Csengő hangú értékőrzők

Csengő hangú értékőrzők

A baktalórántházi Arany Ősz Népdalkör tagjai dalos kedvű, csengő hangú nyugdíjasok, akik őrzik a zenei anyanyelvet, ápolják a város, a térség, a megye népzenei hagyományait. Dalaikkal színesítik lakóhelyük rendezvényeit, de többször mutatták be csokraikat a határon túli területeken is, Erdélyben, Szlovákiában, Lengyelországban és Kárpátalján.

Nem kis izgalommal, de a népzene iránti szeretetből és elkötelezettségtől vezetve lépnek színpadra a különböző megmérettetéseken. Így történt ez a közelmúltban, amikor Tóth Dánielné (87 éves) a Vass Lajos Népzenei Verseny Kárpát-medencei döntőjében Budapesten szólista kategóriában lépett a mindenséget jelentő deszkákra és mutatott be egy nyírségi dalcsokrot. Teljesítményét a szakemberekből álló zsűri Kiemelt Nívó-díjjal ismerte el.

A Beszterecen a XVI. alkalommal megrendezett Őszikék Népzenei Fesztivál és Versenyen az Arany Ősz Népdalkör a tiszta forrásból merített szatmári és erdélyi dalokkal, valamint Mária-énekekkel, míg Baksa Istvánné szólista kategóriában egy népballada magas színvonalú  eléneklésével lepte meg a hallgatóságot és a bírálókat. Az Arany Ősz Népdalkör és szólistája produktumát Arany minősítéssel jutalmazták a szakemberek. Felkészítőjük Kenéz András ének-zene szakos tanár.

Barsy Csabáné


Nyugdíjasélet
A szépkorúak kedvelt folyóirata, mely havonta jelenik meg. Tele hírekkel érdekességekkel.

Főszerkesztő: Erdélyi Tamás
Előfizethető a Szövetség irodájában (1400 Ft éves előfizetői díj) - (A lap indulása: 1995. december)


Generációnk
A nyugdíjasok országos érdekvédelmi folyóirata


Linkajánló
. . .