Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Nyugdíjas Szervezetek Szövetsége
4400 Nyíregyháza Városmajor u. 2. Tel/Fax: 42/414-146               Levél nekünk
A megyei szövetség az egyesületek képviselőit, a nyugdijasokat, a Városmajor u. 2-ben, a Civilházban fogadja. Nyári ügyelet: szerda 9-12-ig. Megközelíthető a 12-es autóbusszal. A megyei elnök elérhető telefonon, a 30/968-6782 számon.
    Főoldal
    Dokumentumok
    Iránytű
    Hírek
    Tevékenységek
    Szolgáltatások
    Események
    Rendezvények
    Fotóalbum
    Környezetünk
    Kapcsolatok
    Vendégkönyv
    Történetünk
    Alkotásaink
    Egyesületi tagok
    Archívum

 
Friss hírek
    - Alapszabályunk
    - Új dokumentumok
    - Tagnévsor
    - TÁMOP

Támogatás:SZJA 1% Köszönetnyílvánítás 1%
Támogatónk:
Év végi számadás Nyírbátorban

Év végi számadás Nyírbátorban

Egyesületünk életében a 2012-es év is mozgalmas, eseményekben gazdagon telt. Az éves programot teljesítettük, szem előtt tartva elkötelezettségünket, amely egyesületünk nevében is szerepel értelmiségi fogalom; „nomen est omen” – a név kötelez – latin mondás.

Előadások voltak neves évfordulóról, író–olvasó/találkozó, egészségügyi előadás, továbbá megemlékezés a költészet napjáról, hazánk nagyjairól egy-egy felkészült tagtársunk tartott előadást, a növényvédelmi teendőket pedig Fodor Béla szakmérnök ismertette. Az elhangzottak alapján, az év végén szellemi vetélkedőt rendeztünk, a kiértékelés során több csoportunk maximális pontszámot kapott.

Közreműködtünk a város és kulturális rendezvényein, nemzeti ünnepeken, zenei napok, kiállítások szervezésében és megtekintésében. Múzeumi rendezvényeken tagjaink felügyeltek, jegyet árusítottak, a Márton-napi ünnepségre süteményt sütöttek, díjakat nyertek. Gyermeknap, szüreti felvonuláson zsíros kenyér, üdítő készítés és kínálás a résztvevőknek.

Kapcsolatot tartunk határon kívüli nyugdíjas csoporttal is. Februárban  farsangi ünnepségre voltunk hivatalosak a nagykárolyi Szent Teréz  Egyesülethez, őket pedig a majálison fogadtuk, egész napos programot biztosítva számukra. Júniusban a gávavencsellői nyugdíjasklub látogatott el hozzánk, mi pedig kedves meghívásukra a Sváb napon vettünk részt. Minden találkozás kellemes hangulatban, vidáman telt.

A 80. születésnapján  méltóképpen köszöntöttük és ünnepséget rendeztünk Boros Gábor alapító, jelenleg tiszteletbeli elnökünknek. Tagtársaink, a volt diákjai kedves vidám műsort  adtak elő.

Egyesületi rendezvényeink: névnapok, farsang, nőnap, férfinap, húsvéti szokások, szalonnasütés, majális. Megünnepeltük az Idősek Világnapját egyesületünkben, továbbá a Kulturális Központban is.

Fogyasztóvédelmi tanácsadást végez két tagtársunk. Balogh Antónia, akinek felsőfokú  nyelvismerete van, öt tagtársunkat tanítja angol nyelvre. Pályázatok írása: Kulturális Alap 100 eFt. Az Emberi Erőforrások Minisztériumától 250 eFt-ot sikerült nyerni.

Részt vettünk az Idősek Karácsonyán, két házaspár Láng Istvánék és Szarka Lászlóék ünnepelték 50. házassági évfordulójukat.

A felsorolásunk nem teljes, még sok egyéb tevékenységet végeztünk, amelyek tartalmassá tették egyesületünk életét.

Novemberben Alapszabályunk értelmében  új vezetőséget választottunk. Kunságiné Figula Erzsébet elnök beszámolt az elmúlt évek eseményeiről. Erzsike, aki műveltségével, kedvességével ösztönözte tagjainkat, sokat tett azért, hogy egyesületünk élete, tevékenysége sokoldalú, színvonalas legyen, jól érezzük magunkat, a programokkal a közösségi szellemet fejlessze. Megköszönte vezető társainak a közreműködését, a tagságnak az ügyekhez való jó hozzáállását, és jó munkát kívánt az új vezetésnek.

Mi ezúton is köszönjük áldozatos munkáját. Továbbá köszönjük Boros Gábor tiszteletbeli elnökünknek, aki 1995-ben alapította meg az egyesületet, számítunk együttműködésére, tanácsaira. Az új  vezetőségnek, Nagy Sándorné elnöknek jó munkát kívánunk.

Mikulást, évzáró ünnepséget rendeztek műsorokkal, továbbá a betlehemes előadások folytatásával bizonyították, hogy ezt a szellemiséget tovább viszik.

Legyen békesség, szeretet, együttműködés az egyesület életében!

A Nyírbátori Nyugdíjas Értelmiségi Egyesület nevében

Tóth Lajosné egyesületi  tag


Nyugdíjasélet
A szépkorúak kedvelt folyóirata, mely havonta jelenik meg. Tele hírekkel érdekességekkel.

Főszerkesztő: Erdélyi Tamás
Előfizethető a Szövetség irodájában (1400 Ft éves előfizetői díj) - (A lap indulása: 1995. december)


Generációnk
A nyugdíjasok országos érdekvédelmi folyóirata


Linkajánló
. . .