Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Nyugdíjas Szervezetek Szövetsége
4400 Nyíregyháza Városmajor u. 2. Tel/Fax: 42/414-146               Levél nekünk
A megyei szövetség az egyesületek képviselőit, a nyugdijasokat, a Városmajor u. 2-ben, a Civilházban fogadja. Nyári ügyelet: szerda 9-12-ig. Megközelíthető a 12-es autóbusszal. A megyei elnök elérhető telefonon, a 30/968-6782 számon.
    Főoldal
    Dokumentumok
    Iránytű
    Hírek
    Tevékenységek
    Szolgáltatások
    Események
    Rendezvények
    Fotóalbum
    Környezetünk
    Kapcsolatok
    Vendégkönyv
    Történetünk
    Alkotásaink
    Egyesületi tagok
    Archívum

 
Friss hírek
    - Alapszabályunk
    - Új dokumentumok
    - Tagnévsor
    - TÁMOP

Támogatás:SZJA 1% Köszönetnyílvánítás 1%
Támogatónk:
Az Örökzöld Nyugdíjas Egyesület életéből

Az Örökzöld Nyugdíjas Egyesület életéből


A nyíregyházi Örökzöld Nyugdíjas Egyesület június havi összejövetelei igen mozgalmasak voltak. Minden héten csütörtöki napon 14-től 16 óráig megtartottuk találkozóinkat, melyen megbeszéltük terveinket, énekeltünk, verseltünk, beszélgettünk.

Június 1-jén kirándulást szerveztünk a megye nevezetességeinek megtekintéséért. Reggel Vajára látogattunk, ahol megnéztük a Vay Ádám Várkastély Múzeumot, a kastélyt az idegenvezető nagy hozzáértéssel mutatta be. Majd Vásárosnaményba mentünk, ahol a Beregi Múzeum értékes leleteit láthattuk, majd a belvárost tekintettük meg. A következő állomásunk Nyírbátor volt, ahol közvetlenül az átadás után nézhettük meg a felújított katolikus templomot, a múzeumi sétányt, a református templomot, valamint a várkastély panoptikumot.

Nyírbátor után a híres egyházi zarándokhelyre, Máriapócsra látogattunk, ahol megnéztük a felújított bazilikát és környékét.

Június 21–22-én erdélyi kiránduláson vettünk részt az egyesületből 19-en. Látogatásunkat Nagybányán kezdtük, ahol végigsétáltunk a városon, megnéztük nevezetességeit, a híres festőiskolájának kiállítását, a világhírű Ásvány Múzeumot, mely mindenkit elkápráztatott. Utunk következő állomása Koltó, ahol megtekintettük a Teleki-kastélyt és kertjét, ahol nagy költőnk, Petőfi Sándor a mézesheteit töltötte. A Bódi-tónál szalonnasütéssel és vidám beszélgetéssel, énekléssel pihentük ki fáradalmainkat. Ezután Felsőbányára mentünk, ahol egy panzióban volt a szállásunk és mindenki pihenhetett. Másnap reggel reggeli után Máramarosszigetre mentünk, ahol mindenki saját programot szervezhetett a városban. Majd hazaindultunk. Útközben megtekintettük a „vídám temetőt”, majd egy étteremben megebédeltünk, és a koraesti órákban megérkezünk Nyíregyházára.

A nyári szünet előtt 30-án délután bográcsgulyás főzéssel és slambuckészítéssel zártuk az első félévet. Énekeltünk, zenéltünk, vidáman telt el a délután.

Szondy Barna,

az egyesület elnöke


Nyugdíjasélet
A szépkorúak kedvelt folyóirata, mely havonta jelenik meg. Tele hírekkel érdekességekkel.

Főszerkesztő: Erdélyi Tamás
Előfizethető a Szövetség irodájában (1400 Ft éves előfizetői díj) - (A lap indulása: 1995. december)


Generációnk
A nyugdíjasok országos érdekvédelmi folyóirata


Linkajánló
. . .