Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Nyugdíjas Szervezetek Szövetsége
4400 Nyíregyháza Városmajor u. 2. Tel/Fax: 42/414-146               Levél nekünk
A megyei szövetség az egyesületek képviselőit, a nyugdijasokat, a Városmajor u. 2-ben, a Civilházban fogadja. Nyári ügyelet: szerda 9-12-ig. Megközelíthető a 12-es autóbusszal. A megyei elnök elérhető telefonon, a 30/968-6782 számon.
    Főoldal
    Dokumentumok
    Iránytű
    Hírek
    Tevékenységek
    Szolgáltatások
    Események
    Rendezvények
    Fotóalbum
    Környezetünk
    Kapcsolatok
    Vendégkönyv
    Történetünk
    Alkotásaink
    Egyesületi tagok
    Archívum

 
Friss hírek
    - Alapszabályunk
    - Új dokumentumok
    - Tagnévsor
    - TÁMOP

Támogatás:SZJA 1% Köszönetnyílvánítás 1%
Támogatónk:

2011 az Erdők Nemzetközi Éve

Az Egyesült Nemzetek Szervezete a tavalyi év után (2010 a Biodiverzitás Nemzetközi Éve) most kifejezetten az erdők fontosságát, azok fenntartható kezelését és megőrzését szeretné kiemelni a nemzetközi évvel. Az erdők létfontosságú területek az emberiség és az élővilág számára: bolygónk felszínét 31 százalékban erdőségek borítják, itt él a szárazföldi fajok 80 százaléka és közel 1,6 milliárd ember függ közvetlen ezektől a területektől. Mindeközben az erdők 30 százalékát valamilyen módon felhasználjuk és átalakítjuk, amivel évente 13 millió hektárt veszítünk el ezekből az értékes területekből.

2011-ben mintha minden a Sóstói-erdőről szólna. Most van ugyanis az Erdők Nemzetközi Éve, az Önkéntesség Európai Éve, és a Széncinke Éve is.

Magyarországon szinte alig van vissz-hangja, pedig a Föld erdei folyamatosan pusztulnak, területük csökken – ami maga után vonja a klímaváltozást, a talajok pusztulását, fajok ezreinek kihalását, milliók éhezését, elszegényedését. Reméljük 2011-ben hazánkban is kissé jobban odafigyelnek majd az erdőkre – s talán a Sóstói-erdővel kapcsolatban is jobban megemberelik magukat a döntéshozók. Rajtunk ne múljék! (Forrás: E-misszió)Nyugdíjasélet
A szépkorúak kedvelt folyóirata, mely havonta jelenik meg. Tele hírekkel érdekességekkel.

Főszerkesztő: Erdélyi Tamás
Előfizethető a Szövetség irodájában (1400 Ft éves előfizetői díj) - (A lap indulása: 1995. december)


Generációnk
A nyugdíjasok országos érdekvédelmi folyóirata


Linkajánló
. . .