Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Nyugdíjas Szervezetek Szövetsége
4400 Nyíregyháza Városmajor u. 2. Tel/Fax: 42/414-146               Levél nekünk
A megyei szövetség az egyesületek képviselőit, a nyugdijasokat, a Városmajor u. 2-ben, a Civilházban fogadja. Nyári ügyelet: szerda 9-12-ig. Megközelíthető a 12-es autóbusszal. A megyei elnök elérhető telefonon, a 30/968-6782 számon.
    Főoldal
    Dokumentumok
    Iránytű
    Hírek
    Tevékenységek
    Szolgáltatások
    Események
    Rendezvények
    Fotóalbum
    Környezetünk
    Kapcsolatok
    Vendégkönyv
    Történetünk
    Alkotásaink
    Egyesületi tagok
    Archívum

 
Friss hírek
    - Alapszabályunk
    - Új dokumentumok
    - Tagnévsor
    - TÁMOP

Támogatás:SZJA 1% Köszönetnyílvánítás 1%
Támogatónk:
Evangélikus Szépkorúak Egyesülete

Evangélikus Szépkorúak Egyesülete


1998-ban Sztankó Gyöngyi lelkész a Kisteleki-szőlőben kezdte szolgálatát. Rövidesen Gyúró Imre, a Megyei Nyugdíjas Szövetség elnöke bíztatására húsz fővel Evangélikus Nyugdíjas Egyesületet alapított a Palombi házaspár vezetésével, amelyet Luther Rózsának neveztek el. Vetítéssel egybekötött áhítatokat tartottak, kirándulásokat szerveztek, vendégelőadónak egy-két orvost hívtak meg, akik jó tanácsokkal látták el az idős embereket.

De tíz év alatt az alapító tagok elfáradtak és a vezetőjük is, akire az egyháznál más fontos feladat is várt, így testvéremmel, Hugyecznével mi vállaltuk a vezetést, ekkor 35 fővel újjáalakultunk.

Igaz, minden hónap utolsó keddje előtt, amikor az összejövetelünk van, egy kicsit aggodalmaskodunk, hogy ki fogja a kezdő áhítatot tartani, kit hívjunk előadónak, ki süssön, mivel köszöntsük a születésnaposokat, mivel színesítsük együttlétünket.

Most március 28-án is Istentől áldott délutánunk volt, amit az általános iskola egyik barátságos tantermében tartottunk. Már az nagy öröm volt, hogy kb. 60 évvel ezelőtt sokan jártunk ide iskolába, amit felidéztünk újra. Amikor ezen túl voltunk, Bálint Évike áhítatot tartott. Arról beszélt, hogyha nehézségek vannak előttünk, nézzünk túl rajta, s ott látjuk Krisztus Urunkat, és Ő megsegít.

Azután egy egészségügyi dolgozó tartott előadást arról, hogyan próbáljunk vigyázni egyészségünkre még így öregesen is. Egy jó beszélgetés kerekedett belőle. Egy testvérünk szép verset olvasott fel, és fénymásolt is belőle mindnyájunknak. Azután elfogyasztottuk a soros sütőasszonyok finom süteményét, pogácsáját.

Megköszöntük szerény ajándékkal, jó szóval az előadóink fáradságát, beszéltünk az elkövetkező kirándulásunkról.

Boldogan búcsúztunk el egymástól, és az Úr kegyelméből készülünk a következő találkozásunkra, amelyre szeretettel várunk másokat is.


Henzsel Ilona


Nyugdíjasélet
A szépkorúak kedvelt folyóirata, mely havonta jelenik meg. Tele hírekkel érdekességekkel.

Főszerkesztő: Erdélyi Tamás
Előfizethető a Szövetség irodájában (1400 Ft éves előfizetői díj) - (A lap indulása: 1995. december)


Generációnk
A nyugdíjasok országos érdekvédelmi folyóirata


Linkajánló
. . .