Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Nyugdíjas Szervezetek Szövetsége
4400 Nyíregyháza Városmajor u. 2. Tel/Fax: 42/414-146               Levél nekünk
A megyei szövetség az egyesületek képviselőit, a nyugdijasokat, a Városmajor u. 2-ben, a Civilházban fogadja. Nyári ügyelet: szerda 9-12-ig. Megközelíthető a 12-es autóbusszal. A megyei elnök elérhető telefonon, a 30/968-6782 számon.
    Főoldal
    Dokumentumok
    Iránytű
    Hírek
    Tevékenységek
    Szolgáltatások
    Események
    Rendezvények
    Fotóalbum
    Környezetünk
    Kapcsolatok
    Vendégkönyv
    Történetünk
    Alkotásaink
    Egyesületi tagok
    Archívum

 
Friss hírek
    - Alapszabályunk
    - Új dokumentumok
    - Tagnévsor
    - TÁMOP

Támogatás:SZJA 1% Köszönetnyílvánítás 1%
Támogatónk:

Felhívás versbarátoknak!

A Nyugdíjasok Országos Szövetsége 2011-ben is kínál léleknemesítő programot a versszerető nyugdíjasoknak. Ennek kerete az a felmenő rendszerű eseménysor, amely a helyi, megyei, regionális válogatók után a szeptemberben, Szolnokon zajló költészeti szemlével zárul.

Ez évben a költészeti szemle nem valamely jeles irodalomtörténeti dátumhoz kapcsolódik, hanem a soros EU-elnökség kapcsán – mely feladatot hazánk tölti be ebben a félévben – európai költők verseinek elmondására bíztatjuk az érdeklődőket. Minden, nem magyarul írt, tehát csak műfordításban olvasható költemény választható – az ókori szerzőktől a ma élő alkotókig egyaránt.

Akinek a versbarátsága felkelti az érdeklődést a költészeti szemle iránt, máris olvasgassa európai költők műveit! Ismerkedjék meg munkásságukkal is, és ennek alapján – egyetlen költőre figyelve – készüljön fel a helyi, megyei, regionális válogatóra!

A versenyen próza és költészet egyaránt elhangzik minden versenyzőtől. Maximum 1 percbe sűrítve, mindössze néhány mondatban kell ismertetni (elmondani vagy felolvasni) a választott költő életútját; majd maximum 5 perc áll rendelkezésre a vers vagy versek előadására. Egy szerzőtől több költemény is elmondható az időhatáron belül, színesítve a hangulatot. Igen fontos, hogy már a válogató versenyeken is betartsák az időkorlátokat!

Kérjük a NYOSZ tagszervezeteit és kultúrfelelőseit, hogy mind a már ismert, mind az újként jelentkező versmondóikat segítsék a készülésben, s a fentiek figyelembe vételével szervezzék a megyei és régiós fordulókat! A saját rendezvényeiket úgy ütemezzék, hogy a májusban vagy júniusban zajló regionális találkozójukra már felkészült csapattal utazhassanak!

A NYOSZ honlapjára február első hetében felteszünk egy „ajánlott szerzők és művek” listát, ezzel is könnyítve a válogatást, esetleg választást. (A lista megtekinthető vagy emailen lekérhető a megyei szövetségtől – nyugdijaskor@gmail.com – vagy a Nyugdíjasélet főszerkesztőjétől – erdelyi37tamas@gmail.com címről.)

A további technikai részletekről a NYOSZ Kulturális Munkabizottsága útján és a NYOSZ honlapján adunk tájékoztatót.

Minden versbarátnak jó felkészülést, sok sikert kívánok!

Márki Éva, a NYOSZ kultúrareferense

Nyugdíjasélet
A szépkorúak kedvelt folyóirata, mely havonta jelenik meg. Tele hírekkel érdekességekkel.

Főszerkesztő: Erdélyi Tamás
Előfizethető a Szövetség irodájában (1400 Ft éves előfizetői díj) - (A lap indulása: 1995. december)


Generációnk
A nyugdíjasok országos érdekvédelmi folyóirata


Linkajánló
. . .