Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Nyugdíjas Szervezetek Szövetsége
4400 Nyíregyháza Városmajor u. 2. Tel/Fax: 42/414-146               Levél nekünk
A megyei szövetség az egyesületek képviselőit, a nyugdijasokat, a Városmajor u. 2-ben, a Civilházban fogadja. Nyári ügyelet: szerda 9-12-ig. Megközelíthető a 12-es autóbusszal. A megyei elnök elérhető telefonon, a 30/968-6782 számon.
    Főoldal
    Dokumentumok
    Iránytű
    Hírek
    Tevékenységek
    Szolgáltatások
    Események
    Rendezvények
    Fotóalbum
    Környezetünk
    Kapcsolatok
    Vendégkönyv
    Történetünk
    Alkotásaink
    Egyesületi tagok
    Archívum

 
Friss hírek
    - Alapszabályunk
    - Új dokumentumok
    - Tagnévsor
    - TÁMOP

Támogatás:SZJA 1% Köszönetnyílvánítás 1%
Támogatónk:
Versek, dalok, táncok Nagyhalászban

Fogyasztóvédelmi tapasztalatok

Engedjétek meg, hogy néhány gondolatban szóljak, és felhívjam figyelmeteket az általam tapasztaltakra, a kirándulásokkal egybekötött termékbemutatókra és a vásárolt termékekre. Mi, idősek hajlamosak vagyunk arra, hogy olcsó terméket jó drágán veszünk meg a félrevezetés miatt.

Az elmúlt évben az LMP Kft. Budapest által meghirdetett kiránduláson vettem részt, ahol nem a vásárlás volt a fő célom, hanem, hogy a Hortobágyon szétnézzek. Sajnos nekem ez a kirándulás nagyon félresikerült. A termékbemutatón hirtelen, játék közben mutattak be egy általuk színterápiásnak mondott és ízületi, allergiás, asztmás stb. betegségre való lámpát. Azt mondta az előadó, hogy „egyet fizet, kettőt kap” alapján, és csak azon a napon 69 800 forint. Mivel a tájékoztatóban az volt, oly sokat segít betegségeken, én is vásároltam. Közben az előadó elmondta azt is, hogy az nem holmi kínai áru. Így úgy gondoltam, hogy csak jó lehet. Aztán megnéztük a hortobágyi változásokat, mivel már több mint húsz éve nem jártam ott.

Pár nap múlva meghozták az árut. A szállító kibontotta, én megnéztem, és a számlára nem színterápiás lámpa volt írva, hanem univerzális asztali lámpa, a jótállási papíron pedig a származási helyének az volt beírva, hogy Kína. Magyarul mindennek, amit az előadáson elmondtak, az ellentéte volt a leszállított áru. Én nem akartam átvenni, akkor pedig követelték a szállítási költség megfizetését. Telefonon kapcsolatba léptem a kft.-vel, de ők is azt mondtak, hogy ha a szerződéstől elállok, akkor bánatpénzt kell fizetni, ami 40%. Ekkor fordultam a Megyei Nyugdíjas Szövetség Fogyasztóvédelmi Tanácsadó Irodájához, kerestem a fogyasztóvédelmi előadót, hogy segítsen a pénzemet visszakapni. Ő az ügyészséghez küldött észrevételt, és így tárgyalás volt, ahol a bírónő megsemmisítette a szerződést, mivel az jogtalan volt. Én a lámpákat visszaadtam, és a pénzem visszakaptam.

Felhívom a klubtagok figyelmét, hogy szervezzenek olyan előadásokat, amelyek a fogyasztók érdekeivel foglalkoznak, kérjék meg Iván Lászlót, hogy tartson előadást erről, és fogadják meg az ő tanácsát, ne járjanak úgy, mint én, hiszen ez a tortúra egy csomó idegességbe került. Iván László segítsége nélkül én sem tudtam, hogy kihez forduljak, ha már elrontottam a vásárlást. Kérlek benneteket, hallgassatok rám, inkább gyűjtsetek pénzt a kirándulásra, minthogy ilyen élményben legyen részetek!

Lengyel Istvánné, Nagydobos,

az Élj a Mának

Nyugdíjas Egyesület elnöke

Nyugdíjasélet
A szépkorúak kedvelt folyóirata, mely havonta jelenik meg. Tele hírekkel érdekességekkel.

Főszerkesztő: Erdélyi Tamás
Előfizethető a Szövetség irodájában (1400 Ft éves előfizetői díj) - (A lap indulása: 1995. december)


Generációnk
A nyugdíjasok országos érdekvédelmi folyóirata


Linkajánló
. . .