Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Nyugdíjas Szervezetek Szövetsége
4400 Nyíregyháza Városmajor u. 2. Tel/Fax: 42/414-146               Levél nekünk
A megyei szövetség az egyesületek képviselőit, a nyugdijasokat, a Városmajor u. 2-ben, a Civilházban fogadja. Nyári ügyelet: szerda 9-12-ig. Megközelíthető a 12-es autóbusszal. A megyei elnök elérhető telefonon, a 30/968-6782 számon.
    Főoldal
    Dokumentumok
    Iránytű
    Hírek
    Tevékenységek
    Szolgáltatások
    Események
    Rendezvények
    Fotóalbum
    Környezetünk
    Kapcsolatok
    Vendégkönyv
    Történetünk
    Alkotásaink
    Egyesületi tagok
    Archívum

 
Friss hírek
    - Alapszabályunk
    - Új dokumentumok
    - Tagnévsor
    - TÁMOP

Támogatás:SZJA 1% Köszönetnyílvánítás 1%
Támogatónk:

Hagyományőrzés Szabolcson

Kis falunk Árpád korabeli település a fellelhető írásos emlékek szerint. Találkozhatunk olyan korabeli térképpel, amelyeken csak három település van feltűntetve, ezek közül az egyik Szabolcs. Számos, a földből előkerült lelet is ezt bizonyítja. A feltételezések alapján a földvárban és környékén végeztek ásatásokat, ahol honfoglalás kori eszközöket találtak, amelyek értékesebb része a Nyíregyházi Jósa András Múzeumba került.

Az 1970–1980 között végzett ásatásokon és feltárásokon is találtak honfoglaláskori leleteket, amelyekből a most megrendezett kiállításon mutattak be pár leletet. A kiállítás fő célja bemutatni a közel és kissé távoli időkben használt fontosabb használati tárgyakat. A Szeretet Nyugdíjas Klub vezetése elhatározta, a fenti tárgyak kiállításon történő bemutatását.

A bemutatott többi tárgy nagy részét régi házak padlásain találták. Az így összegyűjtött tárgyakat kissé felújítva, az önkormányzat által rendelkezésre bocsátott teremben helyezték el.

A kiállításra alkalmas tárgyakat ízlésesen, esztétikusan elrendezve állították ki, amelyek közül csak pár darabot említek meg, kődarálót, kerekes guzsalyt, a vászonkészítés eszközeit, múltban még a falu nagy részét foglalkoztató vesszőből készített tárgyakat, demizsonokat, kosarak mintapéldányait stb.

A kiállítást a nagyszámú érdeklődő – köztük a szabolcsi kisiskolások – előtt Csegei László polgármester nyitotta meg. Hangsúlyozta, hogy e kiállítás is hozzájárul a falu kulturális életének fellendítéséhez. Ígéretet tett arra, hogy a lehetőségeket figyelembe véve, továbbra is támogatja az ehhez hasonló rendezvényeket. Köszönet a szervezőknek, támogatóknak, a Szeretet Nyugdíjas Klub tagjainak!

Lakatos BertalanNyugdíjasélet
A szépkorúak kedvelt folyóirata, mely havonta jelenik meg. Tele hírekkel érdekességekkel.

Főszerkesztő: Erdélyi Tamás
Előfizethető a Szövetség irodájában (1400 Ft éves előfizetői díj) - (A lap indulása: 1995. december)


Generációnk
A nyugdíjasok országos érdekvédelmi folyóirata


Linkajánló
. . .