Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Nyugdíjas Szervezetek Szövetsége
4400 Nyíregyháza Városmajor u. 2. Tel/Fax: 42/414-146               Levél nekünk
A megyei szövetség az egyesületek képviselőit, a nyugdijasokat, a Városmajor u. 2-ben, a Civilházban fogadja. Nyári ügyelet: szerda 9-12-ig. Megközelíthető a 12-es autóbusszal. A megyei elnök elérhető telefonon, a 30/968-6782 számon.
    Főoldal
    Dokumentumok
    Iránytű
    Hírek
    Tevékenységek
    Szolgáltatások
    Események
    Rendezvények
    Fotóalbum
    Környezetünk
    Kapcsolatok
    Vendégkönyv
    Történetünk
    Alkotásaink
    Egyesületi tagok
    Archívum

 
Friss hírek
    - Alapszabályunk
    - Új dokumentumok
    - Tagnévsor
    - TÁMOP

Támogatás:SZJA 1% Köszönetnyílvánítás 1%
Támogatónk:
Három nap a Balaton körül

Három nap a Balaton körül


A Pócspetri Nyugdíjas Egyesület tagjai három gyönyörű napot töltöttek a Balaton környékén. Július 28-án, hajnalban indultunk a hoszszú útnak. Kora délutáni órákban érkeztünk Veszprémbe, ahol a szállásunk volt.

A délutáni program a Veszprém Megyei Múzeum és a Vár megtekintése volt. Voltunk a Gizella-kápolnában, a Szent Mihály székesegyházban, láttuk Szent István király és Gizella királyné szobrát, a Szentháromság szobrot és a Szentháromság téren utcai zenészeket. A vár fokáról meg elénk tárult Veszprém város nagy részének látképe.

Második nap pihenten indultunk Balatonfüredre és onnan sétahajóval Tihanyba. Az idő remek volt, élveztük a nap sugaraitól csillogó Balaton vizét. A tihanyi kikötőből közúti kisvonattal érkeztünk a hegyre. Ezt követően megtekintettük a Tihanyi Bencés Apátságot.

Veszprémben ebédeltünk, majd délután megnéztük az állatkertet és busszal városnézésre indultunk.

Harmadik napon korán reggel indultunk Hévízre. Élveztük a bakonyi hegyek ózondús levegőjét, láttuk a nagyvázsonyi és sümegi várat. Érintettük Kapolcsot is, a Művészetek Völgyét. Hévízen három órát töltöttünk a gyógyfürdőben, majd felfrissülve érkeztünk Keszthelyre. Ott megtekintettük a Festetics kastélyt és a benne lévő kiállításokat, mely igazán elbűvölt bennünket. Az ott eltöltött kellemes ebéd után elindultunk hazafelé a Balaton déli oldalán, végig a part mellett.

Ezúton szeretnénk köszönetet mondani a Veszprém Megyei Nyugdíjas Szövetség elnökének, Demeter Ferencnek a segítségéért. Továbbá köszönetet mondunk szponzorainknak, Bényei Illésnek a Petri Szakszövetkezet igazgatójának, a Bukta testvéreknek és nem utolsósorban Czakó Sándor buszvezetőnek, aki minden kívánságunkat teljesítette.


Demeter Ferencné, a Pócspetri Nyugdíjas Egyesület elnöke


Nyugdíjasélet
A szépkorúak kedvelt folyóirata, mely havonta jelenik meg. Tele hírekkel érdekességekkel.

Főszerkesztő: Erdélyi Tamás
Előfizethető a Szövetség irodájában (1400 Ft éves előfizetői díj) - (A lap indulása: 1995. december)


Generációnk
A nyugdíjasok országos érdekvédelmi folyóirata


Linkajánló
. . .