Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Nyugdíjas Szervezetek Szövetsége
4400 Nyíregyháza Városmajor u. 2. Tel/Fax: 42/414-146               Levél nekünk
A megyei szövetség az egyesületek képviselőit, a nyugdijasokat, a Városmajor u. 2-ben, a Civilházban fogadja. Nyári ügyelet: szerda 9-12-ig. Megközelíthető a 12-es autóbusszal. A megyei elnök elérhető telefonon, a 30/968-6782 számon.
 
Versek, dalok, táncok Nagyhalászban

Konzervgyári értékelés

A Konzervgyári Nyugdíjas Egyesület májusban közgyűlést tartott, amelyen értékelték az utóbbi két év tevékenységét, amióta Juhász Lászlóné vezeti az egyesületet. Az ő beszámolójából idézünk: „Minden erőmet, energiámat ennek a közösségnek szenteltem. Választásom után ígéretet tettem arra, hogy élenjáró egyesületté válunk. A Civil Házban… minden segítséget megkaptam. Legyünk bátrak, merjünk vállalni, ötleteket kitalálni és azt megvalósítani.” Ezután követte a megvalósított rendezvények felsorolása, együttműködés más klubokkal, az alvégesi, kisteleki, orosi, borbányai, nagyhalászi és a vasutas nyugdíjasokkal. Havonta saját klubfoglalkozások és részvétel más eseményeken, mind ünnepi rendezvények voltak. „Sok tagunknak már nincs párja, gyermekeik távol élnek tőlük. Ez a közösség jelenti számukra azt, hogy nincsenek egyedül. Két év alatt egyesületünk létszáma majdnem duplájára nőtt. Sok az aktív tagunk, ezért is alakítottuk meg kórusunkat (2009. október 13.) és néptánc csoportunkat (2010. május 31.). Ezenkívül sokan szeretnek szavalni, felolvasni és showműsort adni.” Ma már saját néptáncruhában szerepelnek – például a nagyhalászi találkozón. A szereplésekről, kirándulásokról már kötetnyi beszámoló és három fényképalbum gyűlt össze.

Az elnök asszonyt nemrégiben újraválasztották, folytathatja sikeres tevékenységét, amelyet az EKO Kft. is támogat, rendezvényeiket a vállalat tanácstermében tartják, amelyért mint volt dolgozók, igen hálásak.

(Az elnök asszony hosszú leveléből válogatta; munkájához, eredményeihez gratulál és további sikereket kíván a főszerkesztő!)

Nyugdíjasélet
A szépkorúak kedvelt folyóirata, mely havonta jelenik meg. Tele hírekkel érdekességekkel.

Főszerkesztő: Erdélyi Tamás
Előfizethető a Szövetség irodájában (1400 Ft éves előfizetői díj) - (A lap indulása: 1995. december)


Generációnk
A nyugdíjasok országos érdekvédelmi folyóirata