Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Nyugdíjas Szervezetek Szövetsége
4400 Nyíregyháza Városmajor u. 2. Tel/Fax: 42/414-146               Levél nekünk
A megyei szövetség az egyesületek képviselőit, a nyugdijasokat, a Városmajor u. 2-ben, a Civilházban fogadja. Nyári ügyelet: szerda 9-12-ig. Megközelíthető a 12-es autóbusszal. A megyei elnök elérhető telefonon, a 30/968-6782 számon.
    Főoldal
    Dokumentumok
    Iránytű
    Hírek
    Tevékenységek
    Szolgáltatások
    Események
    Rendezvények
    Fotóalbum
    Környezetünk
    Kapcsolatok
    Vendégkönyv
    Történetünk
    Alkotásaink
    Egyesületi tagok
    Archívum

 
Friss hírek
    - Alapszabályunk
    - Új dokumentumok
    - Tagnévsor
    - TÁMOP

Támogatás:SZJA 1% Köszönetnyílvánítás 1%
Támogatónk:
Nyugdíjas élet az „aranylábú kis Paszabon”

Nyugdíjas élet az „aranylábú kis Paszabon”


Örömmel értesítem a Megyei Nyugdíjas Szervezetek Szövetségének a tagjait, hogy Paszabon is megalakult a nyugdíjas egyesület, s az Akácvirág elnevezést kapta. Elmondhatom, hogy az eddig eltelt hónapok sem teltek el események és programok nélkül az egyesület életében. Számos kiránduláson vettünk már részt (Gyula, Esztergom, Budapest, Gödöllő, Mezőkövesd, Szlovákia). Nagyon sok meghívást is kaptunk, aminek igyekeztünk eleget is tenni. Elmentünk a szomszédos községekbe szomszédolni, az idősek világnapjára, Tiszabercelre farsangi mulatságra (ahol 1. helyezést értünk el), Kótajba az Idősek Szeretetotthona által rendezett tavaszi bálra.

Az ünnepekre is nagy szorgalommal készültünk, hiszen karácsonykor mézeskalácsot sütöttünk, amivel a paszabi gyerekeket, dolgozókat ajándékoztuk meg. Karácsonyi asztali díszeket készítettünk, amiket mindenki hazavihetett, hogy még meghittebbé tegyék a karácsonyt. Húsvét előtt, kézműves szakkör keretében, mindenki lázasan készítette a hímzett tojásokat, amit húsvétkor a gyerekek és unokák kaphattak meg. De hogy még teljesebb legyen az ünnep, a tagokkal csigát is készítettünk, amely tagjaink húsvéti asztalára került a finom levesbe.

Mióta megalakult az egyesület először nyújthattunk be pályázatot, az Önkéntes Központ  Alapítvány által kiírt Önkéntesek hete-programban való részvételre. Pályázatunk sikeres volt, s örömünkre szolgált, hogy önkéntes munkával (virágosítás, buszmegállók, padok festése) hozzájárulhattunk, hogy Paszab még szebbé váljon.

S nem utolsósorban szeretném még megemlíteni a Szőttesnapokat, amelyet július 2-án rendeztünk meg. Nagy nap volt ez több szempontból is a község számára, hiszen ebben az évben ünnepelte Paszab fennállásának 750 éves évfordulóját, másrészről pedig Paszab polgármestere, Tajthy Péter aláírta az 570 éves Körtvélyfája (Periş – Románia) testvértelepülés polgármesterével az erről szóló dokumentumot.

Ezért az egyesület tagjai is nagy odaadással készültek erre az alkalomra. Megvarrtuk és kihímeztük a fellépő ruhákat, táncot tanultunk, énekkari próbára jártunk. Ezzel szerettünk volna mi is hozzájárulni ahhoz, hogy Paszab méltóképpen ünnepelje meg ezeket az eseményeket.

Itt szeretnénk megköszönni mindazoknak, akik részt vettek és segítettek abban, hogy ez a nap, ez az ünnep még színvonalasabb, még szebb legyen.


Kovácsné Tar Ilona egyesületi elnök

Nyugdíjasélet
A szépkorúak kedvelt folyóirata, mely havonta jelenik meg. Tele hírekkel érdekességekkel.

Főszerkesztő: Erdélyi Tamás
Előfizethető a Szövetség irodájában (1400 Ft éves előfizetői díj) - (A lap indulása: 1995. december)


Generációnk
A nyugdíjasok országos érdekvédelmi folyóirata


Linkajánló
. . .