Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Nyugdíjas Szervezetek Szövetsége
4400 Nyíregyháza Városmajor u. 2. Tel/Fax: 42/414-146               Levél nekünk
A megyei szövetség az egyesületek képviselőit, a nyugdijasokat, a Városmajor u. 2-ben, a Civilházban fogadja. Nyári ügyelet: szerda 9-12-ig. Megközelíthető a 12-es autóbusszal. A megyei elnök elérhető telefonon, a 30/968-6782 számon.
    Főoldal
    Dokumentumok
    Iránytű
    Hírek
    Tevékenységek
    Szolgáltatások
    Események
    Rendezvények
    Fotóalbum
    Környezetünk
    Kapcsolatok
    Vendégkönyv
    Történetünk
    Alkotásaink
    Egyesületi tagok
    Archívum

 
Friss hírek
    - Alapszabályunk
    - Új dokumentumok
    - Tagnévsor
    - TÁMOP

Támogatás:SZJA 1% Köszönetnyílvánítás 1%
Támogatónk:
Teljes oldalas fax

    Szakmai beszámoló 2017.évrőlÖrömmel számolok be arról, hogy az elmúlt évben a munkatervben elfogadott rendezvényeink megvalósításra kerültek.


Február hónapban 2 autóbusszal Pakson az atomerőművet tekintettük meg. Nagyszerű vezető irányításával betekintést nyerhettünk az atomerőmű működésébe, valamint az üzemlátogatás után ebéddel kedveskedtek számunkra.


Március hónapban a Hotel Korona étteremeben farsangi bál került megrendezésre. A 190 fő pozitív visszajelzése megerősített bennünket abban, hogy jó döntés volt odaszervezni a mulatságot.


Ugyanezen hónapban tartottuk közgyűlésünket a Civil Házban, ahol elfogadásra került a szakmai, pénzügyí beszámoló, pénzügyi terv, munkaterv is. Tájékoztatót hallhattunk a Sz. Sz. B. Megyei Rendőrfökapitányságtól az idősek sérelmére elkövetett bűnügyekről. Nagyatádi Hotel Solar munkatársai üdülési l hetőségről adtak infonnációt, sajnos a nagy távolság miatt kevesen vállalkoznak a felkérésükre. Meghallgattuk a Nyugdíjas Párt 50+ elnökének tájékoztatóját is Április hónapban a Megyeháza Bessenyei termében került megrendezésre a megyei vers-és prózamondó verseny.
Elmondhatom, hogy akik részt vettünk ezen a rendezvényen, azoknak egy feledhetetlen napot szereztek a verset és prózát mondó társaink. A Kulturális Seregszemle Nyírtelek városban került megrendezésre közel 400 fő részvételével. Az időjárás nem volt kegyes hozzánk, azonban a Vígadó menedéket nyújtott számunkra. Köszönet illeti Szekeres József polgármester urat és a Nyírtelki Nyugdíjas Egyesület vezetőjét és tagjait. Részt vett a városi és megyei Rendőrkapitányság több prominens személye is, előadásokat tartottak és a Nemzedékek Közalapítványa támogatásával ajándékok átadására is sor került. Megrendezésre került a Regionális vers-és prózamondó verseny, ahol aneves zsűri döntése alapján az első 3 helyezett jutott tovább az országos döntőbe. Örömmel vettük, hogy Hanuszikné Erzsike a nyírtelki nyugdíjas egyesület tagja különdíjas lett. Ismételten gratulálunk és további sikereket kívánunk számára. A megyei nyugdíjas találkozó sportvetélkedővel egybekötve Levelek település Tócentrumában került lebonyolításra. Több mint 400-an vettünk részt, csodálatos környezetben. Köszönet az őszi Levél Nyugdíjas Egyesület Elnökének Akli Mártonnénak és csapatának, a sportvetélkedőt remekül megszervező és lebonyolító orvosnak, Dr. Székely Anitának és csapatának. Megtartottuk az Idősek Világnapját október 02-án a Református templomban. Öröm volt hallgatni és nézni az iskolás gyerekek műsorát. A rendezvényt megtisztelte Seszták Oszkár Elnök úr; a Kormányhivatal föosztalyvezetője és helyettese, a lelkészasszony, akik elismerően szóltak az idős korosztályról. 5 főnek elismerő oklevelet és csekély ajándékot adtam át az elnökség döntése alapján, „Akik sokat tettek a szövetségért. elnevezéssel szeretnénk hagyományt teremteni. November hónapban Tarcal településen kihelyezett elnöki értekezletet tartottunk a Kovács pincészetben és megtekintettük a l 5m magas Krisztus szobrot, amely egy dombtetőn áll, a kilátás csodálatos a környező tájakra. December 12-én hagyományhoz híven karácsonyi ünnepséget szerveztünk a római katolikus templomban. 29 kerek évfordulós házaspárt köszöntöttünk ajándékkal, virággal és emléklappal. A műsor magáért beszélt, köszönet minden közreműködőnek és természetesen minden résztvevőnek. Ezen túlmenően több egyesület rendezvényén vettem részt, ahol meggyőződtem sokszínű, tartalmas munkátokról. Köszönet egész éves munkátokért, tolmácsoljátok tagjaitok felé is. A szüreti bál elmaradt egyéb okok következtében. Összességében azt mondhatom: rendezvényeink nagyszerűek, jól szervezettek voltak, sok tagtársunknak adtak hosszú időre szóló szép emlékeket. Megköszönöm Csikainé Katikának, Schmidtné Ilikének és férjének, Palinak Nagy Lászlónak egész évi nagyszerű, segítőkész munkájukat, hiszen náluk nélkül ezekről az eredményekről beszámolni nem tudtam volna.

Köszönöm Erdélyi Tamásnak és a szerkesztőbizottság minden tagjának az eddigi munkáját. A továbbiakban jó egészséget és hosszú, boldog életet kívánok mindannyiunk nevében.

Köszönöm a városi szövetség elnökének - Gabikának- az egész éves jó együttműködést, jó egészséget és sok sikert kívánok az ezévi közös együttműködéshez is.

Majd elfelejtettem az Arénában, „A hegedűs a háztetőn" e. színdarab
megtekintését megemlíteném, ahol közel 180 vett részt az egyesületekből. Köszönet Bodó Istvánnak és a szponzoroknak, aki támogatott bennünket. (200 e. Ft).


Nyugdíjasélet
A szépkorúak kedvelt folyóirata, mely havonta jelenik meg. Tele hírekkel érdekességekkel.

Főszerkesztő: Erdélyi Tamás
Előfizethető a Szövetség irodájában (1400 Ft éves előfizetői díj) - (A lap indulása: 1995. december)


Generációnk
A nyugdíjasok országos érdekvédelmi folyóirata


Linkajánló
. . .