Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Nyugdíjas Szervezetek Szövetsége
4400 Nyíregyháza Városmajor u. 2. Tel/Fax: 42/414-146               Levél nekünk
A megyei szövetség az egyesületek képviselőit, a nyugdijasokat, a Városmajor u. 2-ben, a Civilházban fogadja. Nyári ügyelet: szerda 9-12-ig. Megközelíthető a 12-es autóbusszal. A megyei elnök elérhető telefonon, a 30/968-6782 számon.
    Főoldal
    Dokumentumok
    Iránytű
    Hírek
    Tevékenységek
    Szolgáltatások
    Események
    Rendezvények
    Fotóalbum
    Környezetünk
    Kapcsolatok
    Vendégkönyv
    Történetünk
    Alkotásaink
    Egyesületi tagok
    Archívum

 
Friss hírek
    - Alapszabályunk
    - Új dokumentumok
    - Tagnévsor
    - TÁMOP

Támogatás:SZJA 1% Köszönetnyílvánítás 1%
Támogatónk:

Tavaszi kirándulás

Április 20–22-én a Dialóg Nyugdíjas Egyesület szervezésében háromnapos kirándulást tettünk Dél-Magyarországra. Az első állomásunk Ópusztaszer volt, ahol még sokan nem jártak, de volt, aki már harmadszor, negyedszer látogatott el a történelmi emlékhelyre. A legnagyobb érdeklődést a Feszty-körkép ritka élménye keltette, de a szép időben a park egyéb látványosságait, a régészeti feltárásokat, a falumúzeum élő hagyományait, a jurtákat is megtekintettük.

Aztán Mohács következett. Az 1526. augusztus 29-i csata döntő veresége volt a magyaroknak. A nagy túlerővel szemben esélye sem volt a menekülésnek sem. Páratlanul alapos és a lényegre törő előadásával az idegenvezető ámulatba ejtett bennünket, szinte a csatatéren éreztük magunkat, nemcsak a vereség, hanem annak tragikus következményei is feltárultak előadásában.

Még ennek hatása alatt értünk estére Pécsre, ahol a jól megszervezett vacsora és a szállás egy kollégiumban segített leküzdeni a nap fáradalmait. Pedig másnap is volt bőven látnivaló a tavaly Európa Kulturális Fővárosaként ismert Pécsett. Segítőink is voltak, a Pécsi Nyugdíjas Szervezettől, a tavaly nálunk járt dr. Palotainé Ildikó és Radnóti Adél, valamint Bodó Judit, pécsi idegenvezetőnk.

Először a világhírű Zsolnay-porcelángyár szín- és formagazdag kiállítását tekintettük meg, amely a tavaly egy amerikai magyar gyűjtő, Gyugyi László páratlanul értékes anyagával egészült ki. Aztán városnézés következett, melynek végén a Csontváry Múzeumban jártunk.

Délután vendéglátóink a Pécs-Kertváros-i Apáczai Nevelési Központban ebéddel fogadtak. Már a Nevelési Központ is páratlan intézmény, ahogy azt Túri Katalin főigazgató bemutatta: bölcsődétől érettségiig nevelik, foglalkoztatják a gyermekeket, a hagyományos művelődési házi feladatok mellett, sőt nyugdíjas klubot is működtet. Ennek vezetője, Hényei Zoltánné Magdi baráti nyugdíjas találkozót szervezett a helyiekkel. Fáradtan tértünk vissza szállásunkra, bár volt, aki este még operahangversenyre is elment az új Kodály Kulturális Központba.

A harmadik nap délelőttjén „kisvonattal” jártuk be a várost, sorra véve a leghíresebb épületeket, tereket, patinás utcáit, majd a Havi-hegyről és a Tettye romjaitól élveztük a pompás kilátást. De indulnunk kellett haza, mert az autópályákon is hosszú volt az út.

Köszönjük a nagyszerűen szervezett kirándulást a vendéglátóknak, de különösen a Dialóg elnökének, Kardosné Marikának a nagyszerű előkészítésért és lebonyolításért!

Virág Gyuláné,

a Nyugodt Életet Klub vezetője

Nyugdíjasélet
A szépkorúak kedvelt folyóirata, mely havonta jelenik meg. Tele hírekkel érdekességekkel.

Főszerkesztő: Erdélyi Tamás
Előfizethető a Szövetség irodájában (1400 Ft éves előfizetői díj) - (A lap indulása: 1995. december)


Generációnk
A nyugdíjasok országos érdekvédelmi folyóirata


Linkajánló
. . .