Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Nyugdíjas Szervezetek Szövetsége
4400 Nyíregyháza Városmajor u. 2. Tel/Fax: 42/414-146               Levél nekünk
A megyei szövetség az egyesületek képviselőit, a nyugdijasokat, a Városmajor u. 2-ben, a Civilházban fogadja. Nyári ügyelet: szerda 9-12-ig. Megközelíthető a 12-es autóbusszal. A megyei elnök elérhető telefonon, a 30/968-6782 számon.
    Főoldal
    Dokumentumok
    Iránytű
    Hírek
    Tevékenységek
    Szolgáltatások
    Események
    Rendezvények
    Fotóalbum
    Környezetünk
    Kapcsolatok
    Vendégkönyv
    Történetünk
    Alkotásaink
    Egyesületi tagok
    Archívum

 
Friss hírek
    - Alapszabályunk
    - Új dokumentumok
    - Tagnévsor
    - TÁMOP

Támogatás:SZJA 1% Köszönetnyílvánítás 1%
Támogatónk:

Nagybánya, versmondók

A nagybányai Teleki Blanka Nyugdíjas Egyesület tíz éve rendezi meg a Szépkorúak vers- és prózamondó találkozóit. Évek óta részt vesznek ezen – szolnoki, győri, kaposvári, debreceni és más magyarországiak között – nyíregyházi versmondók is, akik a városi szövetség által megrendezett versenyen eredményesen szerepeltek. A korábbi nyíregyházi résztvevők: Géczi Ferencné (2009. I. díjas), Majchrovics Jánosné (2009: I.), Gidófalvi Albertné (2008: II.), Agura Péterné, Márton Jánosné, Nagy Béla és Réti Józsefné.

A szeptember 4-én megrendezett versenyen – sajnos, a 2. és 3. helyen továbbjutottak nem vállalkoztak az utazásra – csak Gécziné (Dialóg Nyugdíjas Egyesület) és Gidófalviné (Vasutas Nyugdíjas Klub) szerepeltek. A 22 fellépő között ismét szép sikert született, első díjas lett Géczi Ferencné.

A versenyzőknek mindig egy Petőfi-művet – ez évben a költő egy prózai írását – és egy más költőtől választott verset kellett előadni. Ő Kányádi Sándor egyik versét választotta – szép sikerrel. A nyertesek könyvcsomagot vehettek át Banner Zoltán zsűrielnöktől.

Nagybánya5.jpg Géczi Ferencné szaval Nagybányán

Egy hét sem telt el, és Gécziné Éva szeptember 10-én már Szolnokon szerepelt, ahol a Nyugdíjasok Országos Szövetsége országos versmondó találkozóján egy Losonczy Léna-verssel elnyerte Az Év Nyugdíjas Versmondója kitüntető címet. Szerepléséhez gratulálunk! (E. T.)

Nyugdíjasélet
A szépkorúak kedvelt folyóirata, mely havonta jelenik meg. Tele hírekkel érdekességekkel.

Főszerkesztő: Erdélyi Tamás
Előfizethető a Szövetség irodájában (1400 Ft éves előfizetői díj) - (A lap indulása: 1995. december)


Generációnk
A nyugdíjasok országos érdekvédelmi folyóirata


Linkajánló
. . .