Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Nyugdíjas Szervezetek Szövetsége
4400 Nyíregyháza Városmajor u. 2. Tel/Fax: 42/414-146               Levél nekünk
A megyei szövetség az egyesületek képviselőit, a nyugdijasokat, a Városmajor u. 2-ben, a Civilházban fogadja. Nyári ügyelet: szerda 9-12-ig. Megközelíthető a 12-es autóbusszal. A megyei elnök elérhető telefonon, a 30/968-6782 számon.
    Főoldal
    Dokumentumok
    Iránytű
    Hírek
    Tevékenységek
    Szolgáltatások
    Események
    Rendezvények
    Fotóalbum
    Környezetünk
    Kapcsolatok
    Vendégkönyv
    Történetünk
    Alkotásaink
    Egyesületi tagok
    Archívum

 
Friss hírek
    - Alapszabályunk
    - Új dokumentumok
    - Tagnévsor
    - TÁMOP

Támogatás:SZJA 1% Köszönetnyílvánítás 1%
Támogatónk:
Közhasznúsági jelentés

Közhasznúsági jelentés

a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Nyugdíjas Szervezetek Szövetségének 2008. évi tevékenységéről

A szövetség 1998. július 15-étől tevékenykedik közhasznú szervezetként. Az 1997. évi CLVI tv. alapján kell eleget tenni a beszámolási és közhasznúsági jelentéskészítési kötelezettségnek. E jelentés elfogadása az elnökök fórumának kizárólagos hatáskörébe tartozik.

a) Számviteli beszámoló: A szövetség pénzforgalmi eseményeiről naplófőkönyvet vezet. Mérleget és eredménylevezetést készít, melynek adatai a naplófőkönyvvel megegyeznek. A szövetség pénzügyi helyzetét a beszámoló, az eredmény levezetését mellékletek tartalmazzák.

2008. évi bevétel: 15 millió 718 ezer, a kiadások: 11 millió 81 ezer Ft.

b) Költségvetési támogatás felhasználása. Költségvetési támogatás összesen: 0 Ft. Pályázat útján nyertünk 11 millió 998 ezer forintot. Ezt használtuk fel a működési kiadások, a fogyasztóvédelmi tevékenységünk, a kulturális bemutató, és Alkotó nyugdíjasok kiállítás megrendezésére, az Idősek Világnapjának, a megyei találkozó, a karácsonyi ünnepség megszervezésére, az aranylakodalmasok köszöntésére és a Nyugdíjasélet című havonta megjelenő újságunk költségeire.

A Munkaügyi Központ bértámogatása: 1 millió 249 ezer Ft.

A vagyon felhasználásával kapcsolatos kimutatás, a költségek és ráfordítások jogcímek szerint: személyi jellegű: 5 millió 369 ezer Ft (munkabérek, megbízási díjak és járulékai).

Anyagjellegű kiadások: 1 millió 980 ezer (nyomtatvány, irodaszer, fűtés, könyvek, stb.), ebből: eszközbeszerzés 1 millió 45 ezer (laptop, két program, hűtőszekrény, székek), anyag jellegű szolgáltatás: 3 millió 94 ezer Ft (posta, telefon, internet, az újsághoz nyomda és szerkesztés költsége, a kiküldetések elszámolása, buszköltség jelenik meg ebben az összegben). Nem anyag jellegű szolgáltatások: 638 ezer Ft. Ez a bérleti díjakat és a bank költségeit, valamint a javítási költségeket tartalmazza.

A cél szerinti juttatások kimutatása, a támogatások mértéke (ezer forintban): A működési 550; Fogy. védő 7200; Megyei Önkormányzat 200; System Consulting ZRT 1000; Szegfű-Szeg Alapítvány 500; NCA újságos 2 millió 195 ezer; Ezüstprog előleg 50; Nyh, Polgármesteri Hivatal 150; Vigadós 152; összesen 11 millió 997 ezer 520 Ft. 2008-ban 21 pályázatot írtunk, ebből 6 volt nyertes, 4 millió 608 ezer Ft-ot ítéltek meg számunkra.

f) A vezető tisztségviselőknek nyújtott juttatások értéke: A Szövetségnél héttagú ügyvezető elnökség és háromtagú felügyelőbizottság működött. Tevékenységükért sem juttatásban, sem díjazásban nem részesültek.

g) A közhasznú tevékenységről szóló rövid tartalmi beszámoló

Rendezvényeinken 2008-ban is nagyon sokan vettek részt. Új színfoltja tevékenységünknek a régiós együttműködés: a rendszeres találkozók a Hajdú-Bihar és Szolnok-Jász-Nagykun Megyei Nyugdíjas Szövetségekkel, melyek eredményeként közös rendezvények is megvalósultak. A 2008-as év kiemelkedő eseményei voltak: az elnöki fórumok; megyei kulturális bemutató Ibrányban; regionális találkozó Tiszadobon; regionális kulturális bemutató Nyíregyházán; alkotó nyugdíjasok kiállítása és szakmai képzése; irodalmi pályázat; az Idősek Világnapjának megyei rendezvénye, az Idősek Karácsonya, ahol aranylakodalmas házaspárjainkat is köszöntöttük.

Folytattuk szolgáltatásainkat: fogyasztóvédelmi tanácsadást és ismeretterjesztést, a panasziroda működtetését Nyíregyházán és Nyírbátorban; üdültetést; kirándulások szervezését; a Nyugdíjasélet újság megjelentetését.

A szövetségnél 2 fő részmunkaidős alkalmazott van, közhasznú foglalkoztatásban.

Nyíregyháza, 2009. március 12.


Nyugdíjasélet
A szépkorúak kedvelt folyóirata, mely havonta jelenik meg. Tele hírekkel érdekességekkel.

Főszerkesztő: Erdélyi Tamás
Előfizethető a Szövetség irodájában (1400 Ft éves előfizetői díj) - (A lap indulása: 1995. december)


Generációnk
A nyugdíjasok országos érdekvédelmi folyóirata


Linkajánló
. . .